SC Everstein ronde verder in EM Cup

everdingen • SC Everstein heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de verliezersronde van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup. Midweeks werd zondag vierdeklasser Beesd met 5-2 verslagen. Het krachtsverschil was dermate groot dat het een eenzijdig duel was dat zich, met name voor rust, vrijwel volledig afspeelde op de helft van de bezoekers.

De thuisclub creëerde ten minste een handvol prima kansen maar was dermate slordig met de eindpass dat Robbie de Roos de bal als enige tussen de palen wist te krijgen: 1-0. In de tweede helft bouwde SC Everstein zijn voorsprong, door treffers van Sander Bergshoeff, Marijn van Helmondt en Gerwin het Lam, snel uit tot een voorsprong van 4-0.

Beesd, dat veel A-junioren speelminuten gaf, kwam door foutief omschakelen van de gastheren terug tot 4-2. Vanaf de stip zette Victor Snoek de 5-2 eindstand op het scorebord. De kwartfinales worden gespeeld op dinsdag 23 april. De loting heeft deze week plaats.