Twee kampioenen bij bv De Biezen

hagestein • Biljartvereniging De Biezen kan terugkijken op een prima verlopen seizoen. Op de laatste speeldag kon het eerste team (klasse 3C libre) de kampioensvlag hijsen nadat De Treffers 2 uit Benschop met 7-2 was verslagen. Met 127 punten uit 22 duels behaalde het Hagesteinse viertal 10 punten meer dan Walzicht 2 uit Woerden. De Biezen 2 (klasse 2C libre) behaalde de titel door hekkensluiter Nieuwegein 3 met een 7-0 nederlaag naar huis te sturen. Met nog een uitwedstrijd voor de boeg, tegen naaste concurrent De Bergerie 3 uit Breukelen, is het driemansteam niet meer in te halen. Het biljarten zit in Hagestein in de lift, want komend seizoen wordt met drie teams deelgenomen aan de competitie van de Woerdense Bond.


LTV Vianen begint met gelijkspel

vlijmen • Het eerste mannenteam van LTV Vianen, uitkomend in de hoofdklasse, is de competitie begonnen met een gelijkspel tegen De Hoge Heide: 3-3. Nadat Melvin Hauwert de eerste single met twee keer 6-3 had verloren moest Tom van Hensbergen er met bijna dezelfde cijfers aan geloven (6-4 en 6-2): 2-0. Aansluitend gingen de broers Kandel gelijktijdig de baan op. Nadat hij de eerste set via de tiebreak met 6-7 had gewonnen verloor Rody de volgende met 6-4. In de beslissende derde set liet hij zich echter niet verrassen (2-6): 1-2. Het duel van Kenny voltrok zich in een soortgelijk scenario. Hij won de eerste set (4-6), redde het nét niet in de tweede (7-5) en zette de partij in de beslissende set naar zijn hand (4-6): 2-2. In het eerste dubbel kwamen Kenny Kandel en Hauwert er niet aan te pas. Met twee keer 6-2 moesten ze de eer aan het Vlijmense koppel laten: 3-2. Rody en Rik Hertsenberg deden het beter want zij wonnen het tweede dubbel met twee keer 4-6. Eindstand: 3-3.


Schoolvoetbal met 68 teams

vianen • Liefst 68 teams, van elf basisscholen, deden afgelopen week op sportpark Blankensteijn mee aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi.

Toch waren er zeven ploegen minder dan vorig jaar. Dat kwam vooral doordat de twee Lexmondse basisscholen, die sinds jaar en dag in Vianen van de partij waren, ervoor hebben gekozen elders mee te doen aan een schoolvoetbaltoernooi. Maandag en dinsdag zijn de poulewedstrijden van drie van de vijf categorieën gespeeld. Dinsdag werd het toernooi geteisterd door maartse buien, compleet met hagel en onweer. Er werd daarom een uur later afgetrapt terwijl de speeltijd van de duels van 12 minuten werd teruggebracht naar 8. Woensdagmiddag kwamen de achttien teams van de groepen 3 en 4 in actie. Poulewinnaars werden De Hobbitstee E5, De Voorhof E7, De Rank E10 en Tijl Uilenspiegel E2. Samen met de beste nummers twee plaatsten ze zich voor de kwartfinales. Tijl Uilenspiegel E2 denderde door naar de eindstrijd, waarin De Rank E12 met 4-0 opzij werd gezet. Daarmee werd dat team, dat al zijn wedstrijden won en een doelsaldo van 32-5 kon overleggen, de terechte kampioen. De vier meidenploegen van de groepen 7 en 8 speelden op de slotdag een halve competitie, met aansluitend een finale. Na het nemen van strafschoppen ging de grote beker naar Kind Centrum Werelds (voorheen De Wiekslag). Bij de jongens (groepen 7 en 8) werd De Rank A1 in de finale verslagen door De Wegwijzer A2: 1-0. Bij de mixteams (groepen 7 en 8) had De Rank C2 strafschoppen nodig om De Rank C3 te kloppen.