Sterk deelnemersveld bij Ronde van Lexmond

lexmond • De 46e Ronde van Lexmond wordt verreden op zaterdag 13 april.

Ook dit keer zal een aantal regionale renners in Lexmond hun neus aan het venster willen steken. Dat geldt voor alle wedstrijdcategorieën. Om te beginnen het hoofdnummer van de dag: de wedstrijd voor Elite Belofte renners. In deze categorie is het natuurlijk meteen zoeken naar de naam Rens Tulner. Hoewel het naar eigen zeggen nog niet helemaal zeker is dat hij van start kan gaan in zijn eigen wielerronde, staat zijn naam al wel op de startlijst. Daarop vallen verder de namen op van de broers Jens en Kelvin van den Dool uit Hoogblokland. Twee regionale kleppers die deze status maar wat graag willen bevestigen in de straten van Lexmond.

Noël Luijten

Op de startlijst van de wedstrijd voor Amateurs en Junioren springt de naam Noël Luijten in het oog. Als zoon van Marco Luijten en kleinzoon van Gerrit Plieger is het niet verwonderlijk dat ook hij met het wielervirus is besmet. Wat echter geen enkele garantie is voor succes. Zeker niet in het sterke deelnemersveld dat op 13 april aan de start verschijnt en waarin ook de namen van kanshebbers Martijn de Groot (Gorinchem) en Gert van der Grijn (Ameide) terug te vinden zijn. De dag wordt overigens afgetrapt met een koers voor de zogenaamde Funklasse, beter bekend als de regiorecreanten. Hoewel de naam anders doet vermoeden, wordt ook in deze categorie vol overgave gestreden om de bloemen en natuurlijk de eer. Voorafgaand aan de wedstrijd voor Elite Beloften vindt de eerste Lexmondse hummeltjesrace plaats. Hieraan mag iedereen meedoen, op voorwaarde dat de deelnemer op een geloofwaardige manier als hummeltje door kan gaan.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: donderdag 11 april - fietstocht, vrijdag 12 april: Dikke Bandenrace, zaterdag 13 april: wielerronde, 14.00 uur - funklasse, 15.00 uur Amateurs en Junioren 16.30 uur - huldiging winnaars Dikke Bandenrace + hummeltjesrace en 17.00 uur - Elite Beloften.