Mantelzorg Vianen start wandelgroep

vianen • Mantelzorg Vianen gaat op zes donderdagochtenden wandelingen organiseren voor mantelzorgers. De uitstapjes door Vianen en omgeving worden begeleid door de coördinator en vrijwilligers van Mantelzorg Vianen.?

Elke bijeenkomst start om 10:00 uur met koffie of thee, vervolgens gaan de deelnemers zo'n 1,5 uur wandelen, over verharde of onverharde wegen. Mantelzorg Vianen mikt op groepen van vier tot maximaal zestien mantelzorgers. De bedoeling is om op deze manier steeds een ander stuk Vianen te ontdekken. Rond 12:00 uur zijn de deelnemers weer terug op de startlocatie, dit is dus ook steeds een andere locatie in Vianen. Wandelaars krijgen ook iedere keer van de coördinator van Mantelzorg Vianen een korte opdracht om uit te voeren. Dit zijn bijvoorbeeld opdrachten om andere deelnemers beter te leren kennen, ontspanningsoefeningen of om tips met elkaar te delen.

De gemeente draagt een deel van de kosten. Deelnemers betalen een eigen bijdrage van 15 euro voor zes wandelingen, dit is inclusief een kop koffie of thee met wat lekkers. Goed om te weten: mensen geven zich dus meteen op voor alle wandelingen, ze moeten dus wel even van tevoren aangeven als ze een keer niet kunnen. Hierdoor leren mantelzorgers wel een vaste groep mensen kennen. Mantelzorgers die willen meedoen, maar iemand nodig hebben om aanwezig te zijn bij de persoon waarvoor gezorgd wordt, kunnen contact opnemen met Mantelzorg Vianen. Wellicht is er een oplossing te bedenken.


Data

De wandelingen vinden plaats op donderdagen 25 april, 2 mei, 9 mei, 16 mei, 23 mei en 6 juni. Van 10:00 tot 12:00 uur. De eerste wandeling op donderdag 25 april start bij lunchroom Zas & Fratsen in het centrum van Vianen. Deelnemers moeten zich opgeven voor zondag 21 april via 034-374097 of mantelzorg@welzijnvianen.nl. Belangstellenden moeten bij het opgeven wel duidelijk hun naam en telefoonnummer vermelden als ze zich opgeven.


q www.welzijnvianen.nl/mantelzorg