Kleedjesmarkt tijdens Koningsdag

vianen • Een aantal bewoners van de wijk De Hagen organiseert zaterdag 27 april een kleedjesmarkt, locatie is het winkelcentrum in de wijk. De markt is een try-out, als er genoeg animo is willen de wijkbewoners vak activiteiten gaan organiseren. Er zijn tijdens de markt ook verschillende prijzen te winnen voor jong en oud. Deelnemers die op een kleedje spullen willen verkopen, kunnen zich aanmelden via organisatiedehagen@gmail.com of bij Laura Noijens via 06-24687243 of bij Anetha Vrijdag via 06-18265798. De markt is van 08:00 uur 's ochtends tot 16:00 uur 's middags.


Lentepresentatie Muziekschool

vianen • Leerlingen van Muziekschool Vianen later zaterdag 13 april van zich horen in de theaterzaal van het Oosterlicht College in Nieuwegein. De avond wordt om 18:30 uur geopend met een spectaculair optreden van de drumleerlingen. Dit zal tot 19:00 uur duren. Om 19:30 uur is het de beurt aan de overige instrumentalisten en zangers. Rond 20:30 uur, aan het eind van de lentepresentatie, laten de bands Speechless en The New Brews van zich horen. Entree is 3 euro per persoon, aan de zaal te voldoen.

q www.muziekschoolvianen.nl


Waterpoloclinic bij Albatros

vianen • Zwemverenging De Albatros uit Vianen organiseert op dinsdagavond 23 april in het kader van 'Vianen Waterjaar' samen met de bekende Zuid Afrikaanse waterpoloër Wesley Bohata een waterpoloclinic in zwembad Helsdingen. Aanvang 18:30 uur. Wesley Bohata is de oprichter van de Zuid Afrikaanse waterpoloschool Junior Jellies Water Polo Academy. Met zijn ervaring als international leert hij kinderen op de Academy in Zuid Afrika om beter waterpolo te spelen waardoor hun kansen om in betere waterpoloteams uit te komen toenemen. Hierdoor krijgen de kinderen ook de kans om gevraagd te worden voor scholen met beter onderwijs, wat de kansen voor de kinderen voor een betere toekomst vergroot.

Op 23 april geeft Wesley Bohata een speciale waterpolo clinic voor de waterpolo kinderen uit Vianen en aan de relatief jonge herenselectie van de Albatros. Zijn kennis en ervaring als speler van drie Fina wereldcups (2009 - Italië, 2011 - China en 2015 - Rusland) zullen een mooie aanvulling vormen aan het trainingsprogramma van de Albatros teams. Ook zijn ervaring als bondscoach van de Zuid-Afrikaanse jeugdselectie zal worden gedeeld met de Albatros staf. In een paar maanden tijd is dit al de tweede international die het Viaanse zwembad ontvangt. In december vereerde ook internationaal topspeler Luuk Gielen de spelers uit Vianen. De contacten met Gielen vormde de basis voor de komst van Wesley Bohata.


Nieuwenhuis beste bridgepaar

vianen • Trudy en Jaap Nieuwenhuis wonnen de 26e editie van het Fransje Doorschottoernooi. Ze scoorden een percentage van 76,27. De tweede plaats was voor Jannie van Spronsen en Kees de Haas (66,82 %), terwijl Gabriëlla Parra en Aris Verburgh derde werden met 65,67%. Er deden 64 paren mee aan het toernooi.