LRC in slotminuut naar winst

nieuw lekkerland • LRC pakte bij Nieuw Lekkerland met tien man in de laatste minuut de winst: 0-1. Door de zege zijn de degradatiezorgen verdwenen en nacompetitie om promotie is ineens in het vizier doordat men er goed voor staat in de derde periode LRC kwam door twee gele kaarten voor Furkan Cetin twintig minuten voor tijd met tien man te staan en hoopte een punt over de streep te trekken. In de slotminuut schoot invaller Rick van Loo LRC echter nog naar de volle winst.

Leerdam Sport wint van Noordeloos

leerdam • Leerdam Sport boekte een moeizame 2-1 overwinning op Noordeloos. De Leerdammers kwamen via Joshua Cohen voor rust op voorsprong. In de tweede helft viel uit een strafschop de 1-1 en even later kwam de thuisploeg met tien man te staan toen Eloys Tapirima wegens natrappen rood kreeg. Uit een corner pakte Leerdam Sport nog de winst. Met zijn tweede maakte Cohen de 2-1.

HSSC'61 maakt het zichzelf lastig

hei- en boeicop • HSSC'61 won dik verdiend van Haaften, maar maakte het zichzelf knap lastig. De thuisploeg kwam voor rust niet verder dan de 1-0 van Menno de Keijzer. Een prachtige vrije trap van Danny Verwolf betekende de 1-1. Na rust leek het alsnog een makkelijke middag te worden voor de thuisploeg na een eigen doelpunt van Jeffrey Wolf en een doelpunt van Nicky van Dam: 3-1. Thijmen Gerringa bracht de spanning met de 3-2 echter terug en Verwolf was opnieuw uit een vrije trap nog heel dichtbij de gelijkmaker.

Lekvogels simpel langs SVS'65

lexmond • Lekvogels beleefde een simpele middag en won met 5-0 van SVS'65. Daaraan hadden Ralf van Klij en Swen van Dorp geen boodschap. Binnen de kortste keren zetten zij hun ploeg op een 2-0 voorsprong. Nog voor rust zorgde Stijn van Reeuwijk van afstand voor een mooie derde treffer. In het tweede bedrijf ging voerde Van Dorp de score verder op. Jesse Kersbergen sneed vervolgens door de verdediging en rondde schitterend af: 5-0.

Ameide wint derby tegen Meerkerk

ameide • Een volwassen ogend Ameide won zaterdag de derby tegen Meerkerk met 3-1. Ameide speelde inderdaad opnieuw met het mes tussen haar tanden en zocht weer de grenzen op. Na een stief kwartiertje was de openingsgoal te noteren. Robin de Jong gaf vanaf rechts een voorzet op maat en de vrijstaande Tom de Kruijk kopte prachtig binnen: 1-0. Lang wist Ameide niet te genieten van de voorsprong.

De jonge Daan van der Leun werd gehaakt door De Jong en de koud ingevallen Mechiel van Zessen schoot vanaf elf meter onberispelijk de gelijkmaker binnen. Maar Ameide antwoordde nagenoeg direct. De sluwe Sam Versluis viel eenvoudig over de knie van Luuk van der Leun. De (discutabele) vrije bal, iets buiten het strafschopgebied, nam Versluis zelf en met precisie; 2-1. In de tweede helft zakte de wedstrijd naar een stuk minder niveau. Zeker toen Izak Westerhout na een uur de 3-1 binnen tikte.