Vianen verrast met zege op EDO

vianen/everdingen • Tegen GDC ging SC Everstein voor de derde achtereenvolgende keer onderuit: 0-3. Vianen herstelde zich van een slechte serie wedstrijden en versloeg EDO met 2-0.

In de zesde minuut kwam SC Everstein goed weg toen een van de gasten de bal op de lat schoot. Via Gerwin het Lam en Robbie de Roos kreeg de thuisclub na een half uur twee vrije kansen maar beide keren werd de bal over het doel geschoten.

In de tiende minuut na rust leed SC Everstein balverlies, en dat leidde tot een dodelijke counter van de gasten: 0-1. Uit een goede aanval werd het een kwartiertje later 0-2. Vanaf de zeventigste minuut kwam de thuisclub beter in zijn spel. Met een schot uit de tweede maakte Simon van Zante er 1-2 van. GDC bleef gevaarlijk met zijn tegenstoten en kwam, evenals SC Everstein, wel tot kansen maar niet tot scoren.

Vianen

Vianen koos tegen EDO voor behoudend en compact spel. In de tiende minuut scoorde Danny Stoffelen uit een vrije trap: 1-0. De thuisclub behield de regie. In het laatste kwartier miste Jort Binneveld twee beste kansen. Pal na rust hielpen Binneveld en Dean Brookman twee goede mogelijkheden om zeep.

Met bijna een uur op de klok makte Luciano Triep er met een diagonaal schot 2-0 van. Niet veel later kreeg Vianen na een overtreding op Mitchell Akkerman een strafschop, maar ook die was aan Binneveld niet besteed. Een kwartier voor tijd kreeg EDO zijn enige kans, maar de bal werd gekeerd door de paal.