• Remko Versteeg straks op eigen benen bij SC Everstein.
• Remko Versteeg straks op eigen benen bij SC Everstein. Foto: Peter Verbeek

Versteeg nieuwe trainer van SC Everstein

everdingen • Remko Versteeg heeft zateragmorgen een contract getekend dat hem voor twee seizoenen verbindt als hoofdtrainer van SC Everstein. De afgelopen jaren is de ene na de andere trainer gesneuveld bij de club aan de Lekdijk. Bestuur en TC hopen dat er op dat vlak eindelijk rust in de tent komt.

Na het tussentijdse vertrek van Carel van der Velden heeft SC Everstein er eerst voor gezorgd voor een tijdelijke invulling van de technische staf. Daarna is de tijd genomen om op zoek te gaan naar een trainer voor de komende seizoenen. Veel kandidaten hebben gereageerd op de vacature en de naam van Remko Versteeg stond met stip op de eerste plaats.

Delta Sport

Versteeg voetbalde bij Delta Sports (Houten). Hij stond niet te boek als een talent. Als 16-jarige voorzag hij dat hij als trainer verder kon komen dan als voetballer. Voor de cursus TC3 liep hij stage bij de D1 van SV Houten, en toen hij zijn diploma op zak had mocht hij daar blijven. "Dat was niet vanzelfsprekend. Houten had een jeugdafdeling die op hoog niveau speelde", vertelt de inmiddels 31-jarige Versteeg. "Ik ben onder andere trainer geweest van de D1, B1, A1 en ook van het tweede elftal. Daarnaast heb ik een aantal jaren bij FC Utrecht gewerkt als manager van het vrouwenvoetbal. Later ben ik bij Houten hoofd jeugdopleiding geworden, alleen voor de selectie-elftallen."

In het begin van het huidige seizoen kon hoofdtrainer Mustafa Talha diezelfde functie krijgen bij hoofdklasser SVA Papendorp. Houten stelde Remko Versteeg aan als interim-trainer en in combinatie met hoofd jeugdopleiding was dat een flinke klus. "Houten was gepromoveerd naar de derde klasse en we zijn bezig aan een goed seizoen", vindt Versteeg. "We zouden zo maar de nacompetitie kunnen halen. Het hoofdtrainerschap beviel me goed en smaakte naar méér. Daar komt bij dat ik al zó lang bij Houten ben dat een andere omgeving en een andere organisatie alleen maar goed is voor mijn ontwikkeling als trainer. Dat het district Zuid wordt is een prettige bijkomstigheid. Na al die jaren kan ik kan alle sportparken in West wel uittekenen."

Goed gevoel

Na twee gesprekken met de TC en één met de spelersraad was de kogel door de kerk: Remko Versteeg kon voor twee seizoenen tekenen bij SC Everstein. "Ik heb hier een goed gevoel bij. De club heeft een prachtige accommodatie en voldoende faciliteiten. Men wil stappen maken in de organisatie en de ambitie is om naar de tweede klasse te promoveren. Dat zou na dit seizoen al het geval kunnen zijn, maar is absoluut geen noodzaak. Ik heb de selectie nog niet aan het werk gezien. Als zowel SC Everstein als SV Houten de nacompetitie halen komt het daar waarschijnlijk ook niet van."


Peter Verbeek