• Corry Konings is één van de hoofdacts van de feestelijke heropening.
• Corry Konings is één van de hoofdacts van de feestelijke heropening. Foto: PR OVV Vianen

Programma voor opening Voorstraat

vianen • De Viaanse ondernemers hebben Corry Konings gestrikt voor de feestelijke opening van de vernieuwde Voorstraat op zaterdag 13 april. Maar dat is nog lang niet alles.

Aannemingsbedrijf Agterberg begon vorig jaar aan de herinrichting van de Viaanse Voorstraat. Doel was om een autoluwe winkelstraat te creëren, waar de auto te gast is. Er zijn ook drie pleinen gecreëerd, waar ruimte is voor ontmoeting. De Voorstraat heeft op het noordelijke plein ook een waterelement gekregen.

De Viaanse ondernemers pakken flink uit om de herinrichting van de Voorstraat te vieren, het complete programma voor zaterdag 13 april is inmiddels bekend. De festiviteiten beginnen al vroeg: om 08:00 uur pakken enkele ondernemers uit met vroege vogelacties, vervolgens kunnen kunnen tussen 10:00 en 11:00 uur op de foto met Bumba en Bumbalu, op het podium naast de waterpomp. Het echte feest begint om 11:00 uur, als er een vrolijke parade van de Lijnbaan naar de Voorstraat vertrekt. De optocht staat onder leiding van de kleurrijke straatartiesten van Circo di Strada. Zij combineren al lopend verschillende circuselementen. Denk aan bijvoorbeeld steltlopen en jongleren. Eindpunt is het hoofdpodium op het noordelijke plein, waar wethouder Christa Hendriksen de nieuwe Voorstraat officieel opent. Vervolgens is het tot 20:00 uur volop feest in het Viaanse centrum.

Op het zuidelijke plein is er voor kinderen van alles te doen. Ze kunnen knutselen, er zijn kermisattracties en er worden ook nog eens gratis pannenkoeken en suikerspinnen uitgedeeld. Tussen 11:30 en 12:30 uur kunnen kinderen Elsa en Olaf uit de bekende film 'Frozen' ontmoeten bij bakkerij Steehouder. Op het hoofdpodium op het noordelijke plein treden bekende Nederlandse artiesten op als Corry Konings en Django Wagner. Maar ook een groot aantal lokale zang- en danstoppers laten zich horen en zien. Zo zijn er onder meer optredens van 4 Dance Studio's en zanggroep 4 Tune. Corry Konings staat meteen na de officiële opening gepland, haar optreden begint ongeveer om 11:40 uur. Op het middelste plein op de Voorstraat draait alles om eten. Er is volop keuze uit allerlei snacks en maaltijden, natuurlijk ook bij de vaste horeca aan de Voorstraat. Ter hoogte van café De Rooie Reiger staat vinyl centraal: de Vinylbrothers draaien van 13:00 tot 18:00 uur allerlei meezingers en onvervalste pophits. Ook dj Jochem Hamerling is erbij.

Het exacte programma met alle tijden en activiteiten is onder meer te vinden op de Facebook-pagina van Ondernemersvereniging Vianen (OVV).


q www.facebook.com/ovvianen