Brederodes van flow naar mineur

lage zwaluwe • In het cruciale restant van het duel tegen Zwaluwe verspeelde Brederodes een 0-1 voorsprong en verloor met 2-1.

De verwachting was dat Zwaluwe er direct op zou klappen. De thuisclub zette echter geen druk maar kwam dankzij de apathische speelwijze van de gasten al na vijf minuten langszij: 1-1. Na rust werden de toeschouwers niet warm van de verrichtingen van twee machteloze elftallen. Er stond zoveel druk op de gasten dat er vrijwel niets lukte en geen enkele kans werd gecreëerd. Halverwege de tweede helft pakte doelman Bastian Spriel een voorzet. Hij liet zich de bal echter uit zijn handen lopen door een tegenstander, die er dankbaar 2-1 van maakte. Tot overmaat van ramp werd Dennis Kruijk na een tweede gele kaart uit het veld gestuurd. René de Blok, Alexander McDermott en Tim van der Waal blesseerden zich dusdanig dat het een grote vraag is of ze komende zaterdag inzetbaar zijn.

Voetbalvereniging Vianen heeft het niet gered tegen Hercules, en dat was geen schande. Dat de tricolores met 0-8 verloren kwam echter hard aan. Binnen drie minuten stond de thuisclub al met 0-2 achter. Halverwege de eerste helft werd een verre en hoge inworp rechtstreeks kruislings ingekopt: 0-3. In het laatste kwartier werd Vianen brutaler. Dat leidde tot meer balbezit en een afstandsschot van Marcel Peters dat rakelings naast het Utrechtse doel verdween.

Na de thee zetten de tricolores wat meer druk naar voren. Hercules, met in alle linies meer kwaliteit, had aan één aanval genoeg om er 0-4 van te maken. In de twaalfde minuut werd de bal na een doorgekopte inworp bij de tweede paal in de ouwen gejast: 0-5. Vianen zat niet bij de pakken neer maar het verschil in kwaliteit was te groot. De doelpuntenhonger van Hercules was bovendien nog niet gestild. Nadat het 0-6 was geworden leek het daar bij te blijven, maar in de slotfase sloegen de Utrechters nogmaals toe: 0-8.