woensdag 27 maart

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom voor een kop koffie in gebouw De Hoeksteen in Vianen. De koffieochtend is van 09:00 tot 11:00 uur.

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

Vrouwenochtend
10:00-12:00, Zijderveld, kerkelijk centrum De Oude School. Alide Snitselaar van pastoraal diaconaal centrum De Herberg in Oosterbeek is te gast op de vrouwenochtend in Zijderveld. Zij denkt met de aanwezigen na over het maken van contact, het voeren van een gesprek en het hebben van een wezenlijke ontmoeting an sich. Haar presentatie is interactief, meer informatie is te verkrijgen via 0345-681404. Het programma begint om 10:00 uur, ontvangst met koffie of thee vanaf 09:45 uur.

Optreden van MeSted
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. MeSted verzorgt op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) een optreden in het Viaanse zorgcentrum. MeSted bestaat uit zo'n vijftig zangers en zangeressen uit Leerdam. Het koor zingt alleen Nederlandstalige nummers. De muzikale begeleiding bestaat uit Ernst Boere op toetsen, Jaap Vissers op accordeon, Joan Riksen op drum en Ben Riksen op gitaar. De zaal is open om 19:00 uur, het optreden begint om 19:30 uur. Entree is 3,50 euro, inclusief een kop koffie of thee en een drankje en een hapje. Aanmelden kan bij de receptie van de SWV of via 0347-374097.

Ledenavond
19:45, Lexmond, Het Bosch. Vrouwen van Nu, afdeling Lexmond houdt haar ledenavond in Het Bosch in Lexmond. Marike Manders is te gast, zij vertelt over het werk en haar belevenissen als conductrice op de trein. De aanvang is 19:45 uur. Entree is leden gratis. Niet-leden betalen 3 euro entree.

Bijeenkomst Iris
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert weer een avond, Netty Koele is te gast, zij zegt boodschappen te krijgen via zelfgemaakte wandkaarten. Entree is 6 euro.

vrijdag 29 maart

Dansavond
19:30-23:00, Vianen, Hof van Batenstein. Dj Rietje verzorgt weer een dansavond in Hof van Batenstein, op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Iedereen is welkom om te komen luisteren en een dansje te wagen. De avond begint om 20:00 uur, entree is 3,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en een hapje. De avond is rond 23:00 uur weer afgelopen.

zaterdag 30 maart

Earth Hour in Vianen
14:00, Vianen, Voorstraat. WNF regioteam Rivierenland organiseert weer allerlei activiteiten rondom 'Earth Hour'. 's Avonds is er vanaf 20:00 uur een diner bij kaarslicht in zalencentrum 't Klooster, slagerij De Goeij verzorgt een stamppottenbuffet. Als voorgerecht is er een soepje. Als toetje is er een ijsje. Er zijn ook vegetarische opties. Deelname aan dit diner kost 25 euro, inclusief drie consumpties. Opgeven kan via rivierenland@wnfregioteam.nl (er is ruimte voor maximaal zestig gasten).
www.wnf.nl

Snuffelkelder
10:00-13:00, Everdingen, De Snuffelkelder. De Snuffelkelder in Everdingen is weer open. De winkel is volop in voorjaarssfeer. Zo zijn er allerlei spulletjes te vinden voor in huis of in de tuin. Zoals nieuwe bloempotten, windlichtjes en vazen. Ook is er volop tweedehands kleding. Spullen brengen kan overigens ook, de goederen kunnen elke vrijdag en zaterdagmorgen ingeleverd worden. De opbrengst is bestemd voor een goed doel. E-mail: snuffelkelder@casema.nl.

maandag 1 april

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Bijeenkomst van Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom. Er zijn elke week twee inloopmomenten in De Prenter: op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Geheugenfitness
10:45-11:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWZ) organiseert een geheugentraining in de educatieruimte. Uit onderzoek blijkt dat senioren langer mentaal fit blijven als ze regelmatig een geheugentraining doen. De activiteit begint om 10:45 uur, deelname kost 1 euro. Aanmelden is niet nodig.

Alzheimer Café
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Het Alzheimer Café gaat deze keer over het regelen van juridische en financiële zaken. De koffie staat vanaf 19:00 uur klaar, het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

dinsdag 2 april

Vragenuurtje
10:00-12:00, Vianen, Langeweg 6b. Project Amazing organiseert elke eerste dinsdag of woensdag van de maandag – op afspraak – een vragenuurtje voor ouders of grootouders, die vragen hebben over opvoeden en opgroeien. Denk aan vragen of dagelijkse zorg, opvoeding, extra begeleiding, instakelen van de instanties, dagbesteding en hulpvragen in de zorg. Het vragenuurtje is – op afspraak – steeds in de huiskamer van de Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM). De contactgegevens zijn op de website te vinden.
www.projectamazing.nl