DOS turnsters in de prijzen

amersfoort/Helmond • Met twee keer goud, twee keer zilver en één keer brons kan Gymnastiekvereniging DOS Vianen tevreden terugkijken op afgelopen weekend en trots zijn op de prestaties van haar turnsters. Tijdens de tweede regionale kwalificatiewedstrijd in Amersfoort wist jeugdturnster Valerie Arnold in het niveau D2 het goud in de wacht te slepen. Op sprong, brug en balk was Arnold de beste na goed uitgevoerde oefeningen. Ook turnde zij enkele nieuwe elementen wat goed uitpakte. Emily Keizer was superieur bij de instap D1. Vooral door haar netjes geturnde vloeroefening won zij overtuigend de wedstrijd en bleef clubgenootje Jill Geerlings voor die zilver pakte. Geerlings had de hoogste score op balk maar kon Keizer niet voorbij komen in het klassement. Zilver was er ook voor Phaedra Bogert. Bij de junioren 4e divisie turnde zij een stabiele wedstrijd en ook haar zien we terug in de regiofinale.

In het Brabantse Helmond streed Suzanne Barzilay in de halve finale instap N2 voor een NK-ticket. Barzilay blonk uit op brug en vloer en greep naar het brons. Haar derde plaats geeft recht op een finaleplaats meerkamp medio juni in Tilburg en daar komt zij ook nog uit op de toestelfinales brug en vloer.


Goud voor Tessa Kemkes

amersfoort • Tessa Kemkes van gymvereniging SVZ heeft tijdens de tweede voorwedstrijd in Amersfoort een gouden medaille gewonnen bij de senioren in de zesde divisie. Ze turnde een uitstekende wedstrijd en liet de concurrentie met bijna twee punten achter zich. Tanja Sterk turnde eveneens een prima wedstrijd en pakte het zilver. In de vijfde divisie maakte Noëlle den Brabers een val bij de sprong. Ze won nog wel op het onderdeel balk. Het leverde een elfde plaats op. Tanja Sterk werd tweede. Beide dames zijn geplaatst voor de finale op 11 mei. Bij de 4e divisie pupillen 2 D1 wisten Jasmijn van Weverwijk en Lotte Maaijen zich niet te plaatsen voor de finale. Jasmijn blokkeerde bij de eerste sprong, maar werd nog wel eerste op het onderdeel balk en derde op het onderdeel vloer.


Nipt verlies voor Servia

vianen • De volleybalheren van Servia verloren zaterdag met 3-2 van US. Ondanks een wat rommelig begin kwam Servia al snel in het eigen spel. Met veel servicedruk van Johan Beijen namen de Viaanse heren een comfortabele voorsprong die, ook na aandringen van US, niet meer werd weggegeven: 23-25.

US schoot in de tweede set uit de startblokken. Servia wist zich gedurende de set weliswaar te herpakken, maar liet in de laatste fase van de set alsnog liggen. In de derde en vierde set maakte de servicedruk opnieuw het verschil. Waar Servia in de derde set nog wat zwakjes voor de dag kwam, was de druk in de vierde set weer op niveau van de eerste set. De Viaanse heren dwongen een beslissende vijfde set af, waarin Servia al snel werd geconfronteerd met een sterke servicereeks. De servicepass van Servia liet te wensen over, waardoor US gemakkelijk uitliep. In de slotfase deden persoonlijke fouten Servia de das om: 15-12.

Komende zaterdag is Servia vrij, zaterdag 6 april speelt Servia uit tegen Spaarnestad om 17.00 uur in de Beyneshal in Haarlem.