Leerdam Sport kan niet aanhaken

groot-ammers • Op bezoek bij Groot-Ammers slaagde Leerdam Sport er niet in aan te haken bij de kopgroep in de 4e klasse D. Met tien man ging de ploeg van Yoni Sahertian onderuit: 5-2. De thuisploeg kwam op Gelkenes al snel op een 2-0 voorsprong. "We liepen meteen achter de feiten aan", zei Sahertian. De Leerdammers kwamen via een eigen doelpunt terug tot 2-1, maar na de 3-1 en rood voor Mark Steenbeek leek de wedstrijd gespeeld. "Maar toen gingen we juist goed spelen. Joshua Cohen scoorde de 3-2 en we kregen zelfs kansen op de gelijkmaker", zag Sahertian. Die 3-3 viel echter niet en in de slotfase liep Groot-Ammers uit.

HSSC'61 beloont zichzelf niet

raamsdonksveer • HSSC'61 liet in een prima wedstrijd na zichzelf te belonen en moest genoegen nemen met een punt bij RFC: 1-1. "Over het spel en de passie en inzet kan ik alleen maar tevreden zijn, maar de uitslag zorgt wel voor teleurstelling", zei trainer Gerrit Molenaar. "Als je zes kansen krijgt, moet je vaker dan één keer scoren."

De eerste kansrijke aanval was wel direct raak voor HSSC'61. Via Jari Aantjes en Tristan Koet kwam de bal bij Bas Scheenhart die de 0-1 maakte. "We hadden voor rust even een mindere fase en toen kwam RFC direct op gelijke hoogte", zei Molenaar. Na rust had HSSC'61 de touwtjes opnieuw stevig in handen, maar slaagde er niet in het verschil te maken.

Driepunter voor LRC

leerdam • LRC deed uitstekende zaken op de ranglijst in de 1e klasse C. Waar de concurrentie punten liet liggen, wonnen de Leerdammers in het begin van de avond de derby tegen GJS: 4-2. De Gorcumse doelman Raymon den Haan hield zijn ploeg nog lang op de been. In de allerlaatste minuut van de eerste helft viel toch nog de 1-0 door een goal van Brennan Bieri. In de tweede helft maakte LRC het verschil door doelpunten van Ricardo Papilaja en Bart Barendregt.

Tien minuten voor tijd kwam een afgeslagen hoekschop bij Maikel van de Water terecht. Zijn voorzet was op maat voor de vrijstaande Bieri, die met een prachtige omhaal de 4-0 binnen knalde. Na die 4-0 sloop er wat gemakzucht bij LRC in de ploeg. GJS kwam via twee treffers van Nordin el Hassani nog terug tot 4-2, maar echt spannend werd het niet meer.

Geflatteerde nederlaag Lekvogels

brakel • Koploper Brakel bleek een maatje te groot voor Lekvogels. "Toch konden we redelijk meekomen. We kregen de eerste kansjes en na hun openingstreffer hadden wij net voor rust een strafschop moeten krijgen", analyseerde Lekvogels-trainer Ton Delfgou. Toen Brakel in de tweede helft de marge verdubbelde, was de wedstrijd gespeeld. "In de laatste tien minuten liep Brakel, geflatteerd, uit naar 4-0."

Ameide kansloos tegen De Zwerver

kinderdijk • Ameide verloor zaterdag in Kinderdijk met 3-0 van directe concurrent De Zwerver. "Een terechte zege", oordeelde Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. "De Zwerver is, zeker op natuurgras, een sterk team. Ik denk dat ze zich nog serieus gaat mengen in de strijd om het kampioenschap in 3C."