Verlies voor Vianen en SC Everstein

andel/utrecht • Vianen incasseerde tegen Hercules een 6-0 nederlaag. Een gefrustreerd SC Everstein liet zich bij Sparta '30 met 3-0 verrassen.

Door een eigen doelpunt van Dennis den Besten kwam Vianen in de twaalfde minuut op achterstand: 1-0. Toen de Utrechtse koploper na ruim een half uur al op 3-0 stond was Vianen de organisatie even kwijt. Dankzij enkele reddingen van doelman Marcel de Groot werd de achterstand niet groter. Kort voor rust waren de gasten, via schoten van Marcel Peters en Danny Stoffelen, dichtbij de eretreffer. In de tweede helft had Vianen een tijdlang meer balbezit, maar het veldoverwicht leidde niet tot grote kansen. Vanaf de 68ste minuut had Hercules een productieve fase die, inclusief een benutte strafschop na een overtreding van Michell Akkerman, drie treffers opleverde: 6-0.

Overtreding

Tegen middenmoter Sparta '30 begon de malaise voor SC Everstein in de twintigste minuut. Luuk van de Harst kreeg rood na een overtreding op een doorgebroken speler; de toegekende strafschop werd goed ingeschoten: 1-0. Ondanks de numerieke minderheid behielden de gasten het beste van het spel. Sander Bergshoeff miste twee beste kansen terwijl Simon van Zante vlak voor rust faalde vanaf de stip. In de tweede helft maakten de roodwitten aanvankelijk de dienst uit. Rond de twintigste minuut kwam Sparta '30 op 2-0. Nadat het 3-0 was geworden beging de gefrustreerde Victor Snoek een zware overtreding op een Andelnaar waardoor ook hij een rode kaart kreeg. "Als de afspraken niet worden nagekomen kun je dit verwachten", brieste trainer Wim het Lam.