woensdag 20 maart

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom voor een kop koffie in gebouw De Hoeksteen in Vianen. De koffieochtend is van 09:00 tot 11:00 uur.

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

Spelmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

donderdag 21 maart

Marjolein Meijers
19:30, Vianen, theater 't Pakhuis. Marjolein Meijers, Walter Kuipers en Onno Kuipers komen weer naar 't Pakhuis. Al ruim 40 jaar leeft Meijers van en voor muziek. Velen kennen haar nog van De Berini's of van haar samenwerking met Jan Rot. Marjolein maakt met haar vaste begeleiders Walter en Onno mooie uitstapjes naar verre oorden. Met Ierse roots en pure folk, americana, balkan: je kunt het zo gek niet verzinnen of zij spelen het. Alle teksten komen recht uit het hart en zijn gelardeerd met echte verhalen. Nederlandstalig. Aanvang is 20:00 uur, ontvangst vanaf 19:30 uur. Entree is 18 euro, dit moet ter plaatse contant worden betaald. Vooraf reserveren. www.pakhuisvianen.nl

Antarctische dieren
20:00-22:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Ruben Fijn verzorgt op uitnodiging van natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden een lezing in Schoonrewoerd. Fijn is zeevogel-ecoloog bij een ecologisch adviesbureau en is gespecialiseerd in onderzoek aan zee- en kustvogels. Rode draad voor hem is het in kaart brengen van vogelbewegingen met behulp van vogelradars en geavanceerde technieken om vogels in het veld te volgen zoals GPS-loggers en zenders. Dit kan zowel op grote schaal bij de studie aan trekbewegingen maar ook op kleine schaal tijdens foerageertochten van individuele vogels. In het verleden bestudeerde hij verschillende aspecten van de ecologie van zeevogels rond Antarctica. Tijdens deze lezing toont hij foto's die hij maakte op de Zuidelijke Orkneyeilanden, dat zijn sub-antarctische eilanden die liggen aan de rand van de Scotiazee, in de Zuidelijke Oceaan. De lezing begint om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is wel een verloting om uit de kosten te komen. www.natuurcentrum.nl

zaterdag 23 maart

One After 909
20:30, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. De The Beatles-coverband One After 909 geeft een concert in dorpshuis 't Knooppunt, de band heeft al meerdere malen mogen spelen in de Cavern Club in Liverpool: daar waar het voor The Beatles ooit is begonnen. De One After 909 heeft als streven de authentieke The Beatles-sound neer te zetten en het publiek een fijne meezingavond te bezorgen. Het optreden begint om 20:30 uur, entree voor het concert is 5 euro.

maandag 25 maart

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Bijeenkomst van Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom. Er zijn elke week twee inloopmomenten in De Prenter: op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Bingomiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingomiddag. De bingo begint om 13:30 uur. Deelname kost 3,50 euro, inclusief plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

dinsdag 26 maart

Lingerie en schoenen
09:30-12:00, Vianen, Hof van Batenstein. Diepenveen en Jonker verzorgen op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) een verkoop van schoenen, lingerie, herenondergoed en nachtmode.

woensdag 27 maart

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

Vrouwenochtend
10:00-12:00, Zijderveld, kerkelijk centrum De Oude School. Alide Snitselaar van pastoraal diaconaal centrum De Herberg in Oosterbeek is te gast op de vrouwenochtend in Zijderveld. Zij denkt met de aanwezigen na over het maken van contact, het voeren van een gesprek en het hebben van een wezenlijke ontmoeting an sich. Haar presentatie is interactief, meer informatie is te verkrijgen via 0345-681404. Het programma begint om 10:00 uur, ontvangst met koffie of thee vanaf 09:45 uur.

Optreden van MeSted
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. MeSted verzorgt op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) een optreden in het Viaanse zorgcentrum. Het Leerdamse MeSted bestaat uit zo'n vijftig zangers en zangeressen uit Leerdam. Het koor zingt alleen Nederlandstalige nummers. De muzikale begeleiding bestaat uit Ernst Boere op toetsen, Jaap Vissers op accordeon, Joan Riksen op drum en Ben Riksen op gitaar. De zaal is open om 19:00 uur, het optreden begint om 19:30 uur. Entree is 3,50 euro, inclusief een kop koffie of thee en een drankje en een hapje. Aanmelden kan bij de receptie van de SWV of via 0347-374097.

Ledenavond
19:45, Lexmond, Het Bosch. Vrouwen van Nu, afdeling Lexmond houdt haar ledenavond in Het Bosch in Lexmond. Marike Manders is ook te gast, zij vertelt over het werk en haar belevenissen als conductrice op de trein. De aanvang is 19:45 uur. Entree voor leden leden is gratis. Niet-leden betalen 3 euro entree.

Heleen van Royen
20:00, Culemborg, theater De Fransche School. In het kader van De Boekenweek 2019 is Heleen van Royen te gast bij theater De Fransche School. Ze draagt voor uit haar werk en beantwoordt vragen van het publiek. Tickets voor de lezing zijn te verkrijgen op de website van het theater.
www.theaterdefranscheschool.nl

Bijeenkomst Iris
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert weer een avond, Netty Koele is te gast, zij zegt boodschappen te krijgen via zelfgemaakte wandkaarten. Entree is 6 euro.

donderdag 28 maart

Postzegelbeurs
19:00-21:30, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn organiseert weer een beurs. Verzamelaars zijn welkom om zegels te ruilen, er is ook een veiling.

vrijdag 29 maart

Dansavond
19:30-23:00, Vianen, Hof van Batenstein. Dj Rietje verzorgt weer een dansavond in Hof van Batenstein, op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Iedereen is welkom om te komen luisteren en een dansje te wagen. De avond begint om 20:00 uur, entree is 3,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en een hapje. De avond is rond 23:00 uur weer afgelopen.

zaterdag 30 maart

Stadswandeling
14:00, Leerdam, Kerkstraat 55. Leerdamglasstad.nl organiseert weer instapstadswandelingen in Leerdam, onder leiding van een gids. Deelnemers komen meer te weten over de geschiedenis van de Glasstad, de wandeling voert langs bijzondere locaties en bezienswaardigheden in het centrum van Leerdam. Deelname kost 4,50 euro. De wandeling start om 14:00 uur vanaf het kantoor van Leerdamglasstad.nl aan de Kerkstraat 55 in Leerdam. Het uitstapje duurt ongeveer een uur. Reserveren kan via 0345-228533 of de website, hier zijn ook meer data te vinden.
leerdamglasstad.nl/stadswandeling