Korfballers VIKO winnen vrij simpel van ZKC'31

vianen • De korfballers van VIKO wonnen zaterdag vrij simpel van het Zaanse ZKC'31. De Vianezen klimmen daardoor weer uit het dal waar ze de afgelopen weken in zaten.

Niels de Jong nam de plaats van de nog altijd geblesseerde Jelmar van Zoolingen in en draaide goed mee met het eerste verdedigingsvak. ZKC'31 hoopte te kunnen stunten in Vianen. De ploeg staat net boven de degradatieplaatsen en kan de punten goed gebruiken, terwijl er voor VIKO niets meer op het spel staat.

Het team uit Zaandam opende de score en ging vol goede moed van start. In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op en scoorden beide teams om en om.

Het was echter VIKO dat halverwege de eerste helft heel rustig afstand nam en met mooie aanvallen steeds makkelijker scoorden. ZKC'31 had hier geen antwoord op en VIKO ging met een riante voorsprong de rust in, 13-7.

De tweede helft liet geen ander beeld zien. VIKO ging door met de mooie, lange aanvallen waar vaak een doelpunt uit voortkwam. ZKC'31 deed wat het kon, maar was niet in staat het VIKO moeilijk te maken. De ploeg uit Vianen wist de tegenstanders op een veilige afstand te houden.

Het meest bijzondere van deze wedstrijd was dat iedere speler van VIKO minimaal één keer scoorde. Dit was deze competitie nog niet eerder gebeurd. VIKO opereerde weer als een echt team en bracht de eindstand met elkaar naar 25-16.

Met nog twee wedstrijden te spelen is het voor de ploeg uit Vianen vooral belangrijk om ongeschonden uit deze competitie te komen en fit het veldseizoen in te gaan. In de buitenlucht valt namelijk nog een kampioenschap te behalen.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (6), Natascha Hazendonk (5), Vikash Missier (4), Rules Buitelaar (4), Niels de Jong (2), Annelies Visser (2), Jorien Elbertsen (1) en Linsey van Mourik (1).