Turnsters DOS pakken dubbel

benschop • De tweede kwalificatiewedstrijd voor turnsters van G.V. DOS Vianen in de niveaus D2/D3 is zaterdag in Benschop afgesloten met dertien medailles en een dubbel DOS-podium bij de pupillen. Bij de pupillen 2 werd in twee niveaus beslag gelegd op alle podiumplaatsen. In niveau D2 was er goud voor Lisa Nieboer; zij was de beste op sprong, brug en balk. Laure Raes was de beste op vloer en pakte het zilver. Brons was er voor Lieve Bruinenberg. Ook in niveau D3 ook een volledig DOS-podium met Lorelei van Veen als winnaar. Van Veen viel vooral op door een netjes uitgevoerde balkoefening. Zilver was er voor Linde Groenendijk en brons voor Vera Salden. Er waren nog meer medailles voor de Viaanse vereniging. De 8-jarige Amy Binneveld turnde bij de instap D3 een goede wedstrijd en sleepte de gouden medaille in de wacht. Naomi Goossens werd in deze categorie derde en Indy van der Krift kreeg voor haar vierde plaats ook een bronzen medaille. Bij de pupil 1, D2 blonk Karlijn Bergevoet uit op brug en vloer. Ook zij won goud. Clubgenootje Fleur Doeve greep het zilver. De vijfde plaats in dit niveau voor Sanna Klicic werd ook nog eens beloond met brons. Aan het einde van de dag was er ook nog een vijfde plaats én medaille voor Femke Verkerk bij de jeugd 1 D3.

Zege op laatste thuisdag voor Servia

vianen • De volleybaldames van Servia sleepten tegen Bourgondië Ds1 de volle vijf punten binnen. Het werd 4-0 (25-19, 25-13, 25-20 en 25-23). Servia Ds1 streeft dit jaar naar promotie. Lange tijd zag het er naar uit dat het tweede team van Majella onbereikbaar zou zijn en dat Servia op de tweede plaats zou eindigen. Majella verloor echter een week geleden met 4-0 van Bourgondië. Daarmee lijkt er toch weer een kleine kans te zijn op het kampioenschap.

Ondanks de lange pauze van de dames begon Servia vol enthousiasme aan de wedstrijd. Het blok stond goed en er werd goed geserveerd. Af en toen had Bourgondië een servicereeks, maar na wat schuiven in de passlijn was het spel weer snel onder controle.

Servia wint tegen de hekkensluiter

vianen • De volleybalheren van Servia wonnen zaterdag thuis met 3-1 tegen hekkensluiter Haaglanden. De eerste en tweede set waren eentonig. Servia serveerde goed en trok beide sets eenvoudig naar zich toe. Dit kwam ook door het goede spel van Yme Veenje en Johan Beijen (25-15 en 25-21). Ook in de derde set ging het aanvankelijk crescendo. Al snel stond er een marge van zes punten op het scorebord: 12-6. Daarna kantelde de wedstrijd. Haaglanden begon beter te serveren en trok de stand weer gelijk. Door een dubieuze beslissing van de scheidsrechter kwam Servia op een achterstand die niet meer werd ingelopen (20-25). In de 4e set kwam Servia niet meer in de problemen, vooral door het aanvallende werk van Lars Oostrom (25-19).

Turnen

benschop • SVZ won zaterdag vijf medailles tijdens wedstrijden in Benschop: Linsey van Essen (2e), Eva van de Born en Romée Kemkes (3e), Mayte Roeland en Fleur Runneboom (4e). De overige turnsters stonden net naast het podium: Mirthe van Vliet (6e), Lisa de Leeuw (7e), Mayke van Bommel (12e), Amke van Weverwijk en Giorgia Panella (17e) en Dunya Bonouvrie (19e).