LRC ruim langs Heerjansdam

leerdam • LRC verraste nummer drie Heerjansdam. De belangrijke punten bleven dankzij een 3-0 overwinning op Bruinsdeel. LRC was weer eens zo goed als compleet. "En dan kunnen wij het ook de topploegen moeilijk maken", zei trainer Rob Hilbers. "We speelden gewoon goed. Het was heel stabiel." Beide ploegen zochten nog zonder doelpunten de kleedkamer op, maar na rust kwam daar snel verandering in. Tom Maddison pikte de bal op na een fout bij de gasten. Bart Barendregt rondde af: 1-0. De jonge LRC-spits maakte tegen Heerjansdam het verschil, want met nog twee treffers nam hij de volledige Leerdamse productie voor zijn rekening.

Leerdam Sport wint in Lexmond

lexmond • Leerdam Sport wist met 0-3 vrij eenvoudig te winnen bij Lekvogels. Trainer Yoni Sahertian was er erg blij mee. "Thuis verloren we in de laatste minuut, dus we hadden nog wat goed te maken. We hebben vandaag vooral goed in de organisatie gespeeld en waren geduldig. Dat maakte het verschil." Leerdam Sport kwam vlak voor rust via Omer Faruk Daman op voorsprong. Nog voor de thee miste de thuisploeg een prima kans op de 1-1. Na rust zorgde Joshua Cohen met twee treffers voor de eindstand.


De Rooie Reigers kent geen pardon

vianen • Het libreteam van De Rooie Reigers veegde de vloer aan met hekkensluiter De Plaats: 7-0. Kadrist Dick Kamperman (120) kwam er tegen Jhon Burggraaf niet aan te pas. De Montfoorter had een hoogste beurt van 12 caramboles. Zijn tegenstander deed het heel wat beter en in 25 beurten schreef Burggraaf de partij op zijn naam (150-82): 2-0. Cok Florie liet zich niet van de wijs brengen toen Sjaak Voorhout (163) in zijn derde beurt een reeks van 61 caramboles stootte: 33-71. De Vianer speelde zijn beste pot van dit seizoen. Hij bleef vrij van poedels, werkte zijn achterstand geleidelijk weg, en nam in het eindspel afstand met een serie van 35. Na dertien beurten kon hij zijn keu opbergen (131-103): 4-0. Joop Florie en Hans Duits (81) hadden wat meer tijd nodig. De Vianer nam vanaf acquit de leiding. Hij maakte het verschil met een reeks van 21 caramboles en is daarna niet meer in moeilijkheden gekomen. Na 27 beurten gingen ook bij hem de armen in de lucht (81-51): 7-0 (bonuspunt voor De Rooie Reigers).


Het Fust richt zich op de derde plaats

lopik • De competitie loopt op zijn eind, en het driebandenteam van Het Fust doet er alles aan om derde te worden. Door Het Groene Hart 4 met 2-5 te verslaan is de eerste stap gezet. Maurice de Vré kleunde er tegen Marco Verbon (25) weer ouderwets in. Hij leidde na vijftien beurten met 10-13 en bouwde die voorsprong uit tot 11-20. Na een hapering pakte hij de draad op met een reeks van 6 caramboles, en daarna was het pleit snel beslecht (17-35 in 39 beurten): 0-2. Tegen Appie Roskam kwam Robbert Geuze (24) goed op gang. Vanaf de vijftiende beurt (4-8) verloor hij de affiniteit met de ballen en moest hij terrein prijs geven aan de Lopiker (16-13). De serie van 3 caramboles kwam te laat om het tij nog te keren (21-18 in 41 beurten): 2-2. André de Koster (16) en Bert Vroege schraapten de puntjes bijeen. De Koster had de leiding tot de 39ste beurt (10-10). Vroege kachelde vervolgens door en won in 54 beurten (12-16): 2-5 (bonuspunt Het Fust).