Brederodes buigt niet voor koploper

vianen • Brederodes toonde karakter door Nivo Sparta, dat bij rust met 0-2 leidde, alsnog op 2-2 te houden. Vianen zette de deur wagenwijd open voor Austerlitz, dat met 0-6 won.

Koploper Nivo Sparta had veel lopende spelers en voor de thuisclub was dat niet te belopen. Brederodes leed vaak balverlies en dat leidde halverwege de eerste helft tot 0-1. Vijf minuten later kregen de gasten, na een sliding van Alexander McDermott, een strafschop die werd benut: 0-2.

In het laatste kwartier kwam Brederodes beter in de wedstrijd, en dat bleef zo in de tweede helft. René de Blok werd in de spits gezet en dat pakte prima uit. Eerst kopte hij een voorzet van de opgebloeide Kevin Bosch in de touwen. Kort voor tijd kreeg Brederodes loon naar werken toen De Blok een hoekschop van Luuk Roubos snoeihard in het Bommelse doel kopte: 2-2.

Persoonlijke fouten

Vianen deed wat veldspel betreft niet eens zo veel onder voor Austerlitz. De gasten profiteerden optimaal van persoonlijke fouten en leidden binnen acht minuten met 0-2. Geleidelijk kreeg Vianen meer grip op de wedstrijd. Los van een schot tegen de lat van Luciano Triep werd niets afgedwongen.

Gebrek aan scherpte

Pal na rust kwam Austerlitz op 0-3. Bij de thuisclub ontbrak het niet aan inzet maar wel aan scherpte. Na een kwartier zat Austerlitz definitief op rozen: 0-4. Nadat het 0-5 was geworden misten Jort Binneveld en Danny Stoffelen kansen om in elk geval de eer te redden. Kort voor tijd maakten de gasten het halve dozijn vol: 0-6.