woensdag 13 maart

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom voor een kop koffie in gebouw De Hoeksteen in Vianen. De koffieochtend is van 09:00 tot 11:00 uur.

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

Goudsmid
13:30-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Wereldkeuken
18:00-20:00, Vianen, De Prenter. In De Prenter vindt weer een gezamenlijke maaltijd plaats, speciaal bedoeld voor alleenstaanden. De avond begint om 18:00 uur, deelname kost 7 euro (inclusief een drankje). Aanmelden kan in De Wijkwinkel van De Prenter, via 0347-344365 of via wereldkeukenprenter@gmail.com.

Bingo
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingoavond in de Kwantzaal. Er is ook een loterij deze avond. Deelname kost 3,50 euro, inclusief plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje. De bingo begint om 19:30 uur.

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert een avond, deze keer is Loet van der Gouw uitgenodigd. De avond is van 20:00 tot 22:30 uur, entree is 6 euro.

Ik hou van Holland-avond
20:00, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Ik hou van Holland-avond bij het Katholiek Vrouwengilde (KVG) in Vianen. Marcel Overeem presenteert het spel, ook hier speelt een rood-wit-blauw team tegen een oranje team. Er is in elk team een captain en drie medespeelsters. De avond is bestemd voor leden, aspirant-leden (leden op de wachtlijst) zijn ook welkom. Entree is 5 euro, inclusief een kop koffie of thee. De zaal is open om 19:30 uur, de avond begint om 20:00 uur.

Lezing
20:15, Vianen, Stedelijk Museum Vianen. Na de ledenvergadering van de historische vereniging Het Land van Brederode geeft Harry de Raad een lezing over het beleg van Alkmaar. Het beleg duurde van 21 augustus tot 8 oktober 1573, het Spaanse leger moest de belegering opgeven nadat Willem van Oranje opdracht had gegeven om de dijken rond Alkmaar door te steken. Alkmaar was hierdoor een van de eerste Hollandse steden die ontzet werd. Men zegt niet voor niets dat in Alkmaar de victorie begon. Harry de Raad (1953) studeerde economische en sociale geschiedenis en werkt sinds 1995 bij het Regionaal Archief Alkmaar, momenteel als coördinator dienstverlening. Hij vertelt over het beleg aan de hand van nieuwe bronnen en nieuwe inzichten. De avond vindt plaats in het Stedelijk Museum in Vianen, aanvang is 20:15 uur. Toegang is gratis (ook voor niet-leden).

donderdag 14 maart

Begraven of cremeren
14:30, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Deze PCOB-middag staat in het teken van een serieus onderwerp, PCB Uitvaartzorg geeft een lezing over begraven of cremeren. De middag is in 't Klooster en begint om 14:30 uur, gasten zijn van harte welkom.

zaterdag 16 maart

Kledingbeurs in Zijderveld
09:30-11:30, Zijderveld, De Oude School. In De Oude School in Zijderveld vindt van 09:30 tot 11:30 uur een kledingbeurs plaats. Er is kinder- en tienerkleding te koop (voor de lente en zomer, vanaf maat 80), en ook speelgoed en babyartikelen. De opbrengst is 50 procent voor de inbrenger en 50 procent voor de vakantiebijbelweekactiviteiten in Zijderveld. Aanmelden voor de verkoop kan tot woensdag 13 maart via Anne-Marie Meerkerk: 0345-502125 of kledingbeurszijderveld@hotmail.com.

Jampop
20:30, Vianen, dorpshuis 't Knooppunt. Jampop is alweer toe aan de een-na-laatste voorronde van het seizoen, deze keer komen er coverbands naar Everdingen. Onder meer Black Angus en Love Machine. In het voorprogramma staat de band The Brews, van Muziekschool Vianen. De avond begint om 20:30 uur, entree is 5 euro.

zondag 17 maart

Concert bij Leger des Heils
15:30, Nieuwegein, Sluyterslaan 533. Fluitiste Marilou Krouwel en pianiste Eelkje van der Woude verzorgen een concert in de zaal van het Leger des Heils aan de Sluyterslaan 533 in Nieuwegein.In het concert, dat ongeveer een uur zal duren, komen prachtige melodieën voorbij uit onder meer Italië en Oostenrijk. Op deze muzikale zondagmiddag hoort men onder meer bekende klanken uit de Barbier van Sevilla (Rossini) en virtuoze passages in de "Czardas" van Monti. Ook het bruisende Rondo van Franz Xaver Mozart en het romantische Liebesleid van Kreisler staan op het programma. Beide musiciennes zijn regelmatig samen op concertpodia te beluisteren. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium en zijn beiden op diverse terreinen in de muziek werkzaam. Toegang is 10 euro, kinderen betalen 5 euro. Inclusief koffie of thee. Reserveren kan via m.krouwel@casema.nl.

maandag 18 maart

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Bijeenkomst van Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom. Er zijn elke week twee inloopmomenten in De Prenter: op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

dinsdag 19 maart

Lees- en ontmoet
10:30-12:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Lees- en ontmoetbijeenkomst in de bieb. In een kleine groep worden columns, gedichten of een kort verhaal gelezen en kan iedereen er iets over zeggen. Deelnemers kunnen ook zelf iets meenemen dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. Iedereen kan zo binnenlopen, meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

Ballonkunstenaar te gast
13:15, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Norbert Broers uit Breda is te gast bij een middag van het open ouderenwerk van de gezamenlijke kerken in Vianen. Broers laat zien wat je allemaal met ballonnen kunt doen. Dominee J.H. Langeraar verzorgt de meditatie. De middag begint om 13:15 uur in zalencentrum 't Klooster. Bij vervoersproblemen, kunnen mensen contact opnemen met Welzijn Vianen via 0347-374097.

Samen bidden
20:00, Vianen, De Hoeksteen. Gezamenlijke gebedsavond in De Hoeksteen. Alle christenen zijn welkom om samen te bidden en te luisteren.

woensdag 20 maart

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

Spelmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

donderdag 21 maart

Marjolein Meijers
19:30, Vianen, theater 't Pakhuis. Marjolein Meijers, Walter Kuipers en Onno Kuipers komen weer naar 't Pakhuis. Al ruim 40 jaar leeft Meijers van en voor muziek. Velen kennen haar nog van De Berini's of van haar samenwerking met Jan Rot. Marjolein maakt met haar vaste begeleiders Walter en Onno mooie uitstapjes naar verre oorden. Met Ierse roots en pure folk, americana, balkan: je kunt het zo gek niet verzinnen of zij spelen het. Entree is 18 euro, dit moet ter plaatse contant worden betaald. Vooraf reserveren.
www.pakhuisvianen.nl