DOS-turnsters naar halve finale

hardenberg • Tien turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen hebben zich zaterdag tijdens de kwartfinales in het Overijsselse Hardenberg gekwalificeerd voor de halve finales. Nine Klazema (jeugd) en Sanne Oost (senior) pakten het zilver in hun eigen categorie. Zowel Klazema als Oost maakten indruk op de onderdelen brug en vloer waarmee ze een ticket naar de halve finales in de tweede divisie afdwongen. Kwalificatie was er ook voor de senioren Hannah Hijmering (4e), Margot de Boer (5e) en Bailey Lenting (6e). Voor Chloé Gielen is het wedstrijdseizoen voorbij; zij werd 21e.

Suzanne Barzilay maakte bij de instap N2 voor het eerst haar opwachting in een landelijke wedstrijd. Ondanks de zenuwen turnde zij toch een geweldige wedstrijd met zelfs de hoogste score op brug. Barzilay werd 3e evenals Manon Schuur bij de jeugd N3. Schuur steeg zaterdag boven zichzelf uit. Zij turnde een uitstekende stabiele wedstrijd.

Het duo Louiza el Berkani (pupil 1, N2) en Ben Hui Boer (pupil 2, N2) mogen met een vijfde plaats in hun categorie ook door naar de halve finales. Beide turnsters vielen wel van de balk, maar herstelden zich knap op de overige onderdelen. De dit jaar voor het eerst in de tweede divisie uitkomende junior turnster Noa-Mae Blackwell veroverde ook het ticket voor de halve finale mede door een goed uitgevoerde sprong en vloeroefening.


Super Saturday bij Servia

vianen • Volleybalvereniging Servia organiseert zaterdag 16 maart voor alle jeugd, mini's én alle vriendjes en vriendinnetjes een speciale Super Saturday bij Sportcentrum Helsdingen Vianen. Met 'supergave' (gratis) volleybalspellen zoals een springstadion, duikmatten, een spronghoogte- en smashmeter en een écht opblaasbaar buiten volleybalveld. Tussen 13.00 en 17.00 uur is iedereen welkom. Bovendien kunnen de kinderen voor vijf euro ook nog eens genieten van een patatje met consumptie en gebruik maken van het zwembad (reserveren via bestuur@servia.nl voor 14 maart). Gezien de veiligheid verzoekt de vereniging wel dat de ouders aanwezig blijven bij de kinderen.