Servia wint ondanks beroerde start

vianen • Ondanks de zesde plek zijn de volleybalheren van Servia nog niet helemaal zeker van behoud in de tweede divisie. Het team won van laagvlieger Amsterdam, met een beroerde eerste set.

Amsterdam startte de wedstrijd met veel overtuiging en zeer grote servicedruk. Servia had last van de spanning en het rumoer in de hal, waardoor er binnen korte tijd een grote achterstand op het telbord stond. Ondanks een aantal wissels lukte het Servia niet om het vonnis in deze set te ontlopen.

In het vervolg had Servia wel antwoord op de servicedruk van de Amsterdammers. Men bleef in de tweede en derde set makkelijk bij. Met slimme services van middenaanvallers Jan Peter Kok en Sjoerd Hendriks werden beide sets eenvoudig gewonnen

Herstel
In de vierde set dreigde Servia opnieuw overlopen te worden door de sterke services van Amsterdam. Door de matige passing lukte het de mannen niet om de aanval te verdelen en was het spel te voorspelbaar om het Amsterdam moeilijk te maken. De heren uit de hoofdstad zagen hier een grote kans opdoemen om de broodnodige punten binnen te halen.

Halverwege de set was het echter Johan Beijen die met een lange servicereeks (7!) de stand weer gelijk trok en de droom van Amsterdam uiteen liet spatten. Servia speelde met vertrouwen door en de Amsterdammers waren het spoor bijster. Ze wilden te graag punten scoren, waardoor ballen juist uit en in het net werden geslagen:

Servia versterkte met de 3-1 winst de zesde positie en kan met veel vertrouwen de laatste vier wedstrijden tegemoet zien. Komende zaterdag (16 maart) speelt Servia thuis tegen GSC Haaglanden, vanaf 16.30 uur in sporthal Helsdingen.

Dames

De volleybaldames van Servia staan nog steeds op de tweede plaats in de 2e klasse M. Het team speelt zaterdag 16 maart tegen Bourgondië, de nummer 4. Het uitduel tegen de Utrechtse tegenstander ging in november nog met 3-1 verloren. De wedstrijd in sporthal Helsdingen begint om 13:00 uur.