Vianen wint, Brederodes vroeg thuis

lage zwaluwe/huis ter heide • Vanwege de barre weeromstandigheden werd het duel tussen Zwaluwe en Brederodes binnen een half uur gestaakt. Vianen hield zich staande bij 't Vliegdorp: 2-3.

Tegen Zwaluwe nam Brederodes al in de tweede minuut de leiding. Na een handsbal scoorde René de Blok vanaf de stip: 0-1. De thuisclub voetbalde agressiever en ging beter om met de stormachtige wind. Na twintig minuten wilde de arbiter er al mee stoppen, maar Zwaluwe voelde daar niets voor. Nog voor er een half uur op de klok stond vond de leidsman het echter welletjes en dirigeerde beide elftallen naar de kleedkamer.

Onderkant lat

Vianen begon goed tegen 't Vliegdorp. Gino Vesters kopte de bal tegen de onderkant van de lat. Een kopbal van Merijn de Bruin werd van de lijn gehaald en in de rebound naast gekopt door Vesters.

Op het halve uur werd een vrije trap van 't Vliegdorp gekeerd door de lat. Pal daarna onderschepten de bezoekers een aanval waarna Jort Binneveld via onderkant lat raak schoot: 0-1. Na een prima steekpass kwam 't Vliegdorp enkele minuten later langszij: 1-1.

In de tweede helft bleef Vianen sterker. Na een diepe bal van Mike van Kouwen benutte Mitchell Akkerman een vrije kans: 1-2. Even later liet de Viaanse defensie zich na een hoekschop in de luren leggen: 2-2. Twintig minuten voor tijd werd de bal door een verdediger van de thuisclub met de hand van de doellijn geveegd. Binneveld benutte de strafschop: 2-3. De gasten zijn daarna niet meer in moeilijkheden gekomen.