Nieuwe opleiding verkeersregelaars

regio • Stichting Verkeersregelaars Evenementen Vianen (SVEV) start weer met een nieuwe opleiding voor verkeersregelaars in Vianen. Deelname is gratis.

De stichting heeft tot doel om andere stichtingen, organisaties, verenigingen en andere die een evenement in de gemeente Vianen organiseren te ondersteunen bij de opleiding, examinering en kleden van verkeersregelaars. In het afgelopen jaren zijn verkeersregelaars, die opgeleid zijn door de stichting, ingezet bij verschillende evenementen in gemeente Vianen. Zo waren zij onder meer aan het werk tijdens Koningsdag, de avondvierdaagse, de Oldtimerdag en de Paardenmarkt. Zoals bij elke organisatie is een verloop in het aantal vrijwilligers en daarom is de SVEV, namens andere organisaties in Vianen, op zoek naar mensen die opgeleid willen worden als verkeersregelaar. Bovengenoemde organisaties zoeken mensen, mannen en vrouwen maar ook jongens en meisjes van 16 jaar en ouder, die één of meerdere keren per jaar een organisatie willen helpen om als verkeersregelaar op te treden.

Op donderdag 14 maart van 19:00 tot 20:30 uur is er weer een opleiding die word gegeven in het Oosterlicht College. Tijdens de opleiding is er aandacht voor de wet- en regelgeving, inzicht in het verkeer, communicatietips , verkeerstekens en -aanwijzingen. Ook wordt er aandacht besteed aan agressie in het verkeer. Na de opleiding is er direct een digitaal examen. Gediplomeerde verkeersregelaars worden na hun diplomering aangesteld door de burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden en zijn via de gemeente Vijfheerenlanden ook verzekerd.

Aanmelden kan via de website van de SVEV, daar is een aanmeldformulier te vinden. Telefonisch aanmelden kan bij Kees van den Berg via 0347-376730.


q www.SVEV.nl