• Bernhard Schreuders zet het blok te laat in.
• Bernhard Schreuders zet het blok te laat in. Foto: Peter Verbeek

EDO smult van Viaanse gatenkaas

utrecht • Verliezen kan, maar de manier waarop Vianen zijn meerdere moest erkennen in EDO was bedenkelijk. De gasten hadden een collectieve offday en het was alleen aan doelman Rick Leeman te danken dat het bij 6-0 bleef. "Deze nederlaag komt hard aan", vond trainer Marcel Akkerman.
Beide elftallen begonnen met offensieve bedoelingen. De aanvallen van EDO waren iets gevaarlijker, terwijl Vianen meer overtredingen nodig had. Halverwege de eerste helft verdedigde Vianen zó slordig dat Dave Pieterse een vrije kans kreeg. Zijn schot was echter erg slap. Het gebeurde in een fase waarin Vianen de bal niet in de ploeg kon houden. Dat moest wel verkeerd gaan en op het halve uur was het zo ver. EDO viel aan over rechts en Pieterse kopte de voorzet prima in: 1-0. Pal daarna werd Marcel Peters gewisseld voor Jort Binneveld.

Op slag van rust werd Merijn de Bruijn, na een blunder van Danny Stoffelen, dermate in verlegenheid gebracht dat hij een speler onderuit haalde. Sjors Heuberger benutte de strafschop: 2-0.

Onhoudbaar

Ook in de tweede helft liep Vianen achter de feiten aan. In de zesde minuut kreeg EDO, na een overtreding van Bernhard Schreuders, een tweede strafschop die Pieterse onhoudbaar inschoot: 3-0. Verdedigen bleef een lastige opgave voor Vianen. De defensie had zo veel weg van gatenkaas, dat Heuberger en Bas Janmaat (2) de doelpunten bijna in de schoot geworpen kregen: 6-0.

Akkerman: "De spelers zijn de afspraken niet nagekomen en hadden niet de bereidheid elkaar fouten te corrigeren. Bovendien speelden we onherkenbaar voetbal."