woensdag 27 februari

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom voor een kop koffie in gebouw De Hoeksteen in Vianen. De koffieochtend is van 09:00 tot 11:00 uur.

Vakantiebijbelweek Vianen
10:00-12:15, basisschool De Rank, Vianen. Het thema van de vakantiebijbelweek in Vianen is 'Zoek het uit!'.

Spelletjescircuit over de natuur
10:00-13:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. De natuur- en vogelwacht Vijfheerenlanden houdt een spelletjescircuit over de natuur. De activiteit is bestemd voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Jongere kinderen zijn welkom onder begeleiding. De kennis der natuur wordt getest aan de hand van bekende spelletjes van verschillend moeilijkheidsniveau. De amfibieën komen langs, maar ook vogels, vlinders en nog veelmeer. Er kan ook een speurtocht worden gedaan. De kosten bedragen 2,50 euro per kind, inclusief een consumptie. Aanmelden kan bij S. van Baren: 0345-612829 of per e-mail: k.van.baren1@kpnplanet.nl

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

Diafilm over Bhutan
19:45, Lexmond, Huis Het Bosch. Cees Gielis vertoont tijdens de ledenavond van Vrouwen van Nu, afdeling Lexmond, een film over de cultuur en natuur van Bhutan. De entree voor leden is gratis. Introducés betalen 3 euro.

donderdag 28 februari

'Zoek het uit'
10:00-12:15, Vianen, basisschool De Rank. Het thema van de vakantiebijbelweek in Vianen is 'Zoek het uit!'.

zaterdag 2 maart

Repair Café
09:00-12:00, Vianen, wijkcentrum Monnikenhof. In het wijkcentrum aan de Langeweg 6b in Vianen is weer een bijeenkomst van het Repair Café. Mensen kunnen langskomen met allerlei soorten elektrische en huishoudelijke apparaten, audiovisuele apparatuur, computers, fietsen, speelgoed en voor kleine kledingreparaties. Er zijn al heel wat apparaten gerepareerd in het Repair Café. De reparaties zijn gratis. Ook mensen die gewoon zin hebben in een kop koffie en een praatje zijn welkom.

maandag 4 maart

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Bijeenkomst van Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom. Er zijn elke week twee inloopmomenten in De Prenter: op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Geheugenfitness
10:45-11:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een middagje geheugentraining. Uit onderzoek blijkt dat ouderen langer mentaal fit blijven als ze regelmatig aan geheugentraining doen. Deelname kost 1 euro, aanmelden is niet nodig.

dinsdag 5 maart

Vragenuurtje
10:00-12:00, Vianen, Langeweg 6b. Project Amazing organiseert elke eerste dinsdag of woensdag van de maandag – op afspraak – een vragenuurtje voor ouders of grootouders, die vragen hebben over opvoeden en opgroeien. Denk aan vragen of dagelijkse zorg, opvoeding, extra begeleiding, instakelen van de instanties, dagbesteding en hulpvragen in de zorg. Het vragenuurtje is – op afspraak – steeds in de huiskamer van de Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM). De contactgegevens zijn op de website te vinden.
www.projectamazing.nl

woensdag 6 maart

Bingo
10:00-12:00, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. In het dorpshuis in Zijderveld vindt een bingo-ochtend plaats, mensen zijn vanaf 10:00 uur welkom. Er is koffie en thee aanwezig, tijdens de bingo zijn er kleine prijsjes te winnen.

Koffie- en spelochtend
10:00-12:00, Everdingen, kantine sc Everstein. Stichting Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke woensdagochtend een koffie- en spelochtend bij de voetbalvereniging. Iedereen is welkom hierbij aan te schuiven. De activiteit duurt tot 12:00 uur.

Open eettafel in Zijderveld
12:00, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. Open eettafel in Zijderveld, de zaal is open om 12:00 uur. De maaltijd begint om 12:30 uur. Aan- of afmelden kan bij mevrouw Van Nifterik via 0345-641965 tot maandag 4 maart 12:00 uur.

Buiten spelen
14:30-16:30, Vianen, gebouw Ammo. Samen met bso Wijs! organiseert Team Sportservice Vianen een gratis buitenspeelactiviteit. Thema: 'Winterspelen'. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen meedoen aan bijvoorbeeld een bootcampcircuit, een skilattenrace of zich uitleven op een hindernisbaan. Team Sportservice Vianen organiseert vaker samen met bso Wijs! buitenspeeldagen. "Het doel is om kinderen te stimuleren om ook zelf weer vaker buiten te spelen. Het is de makkelijkste manier voor kinderen om regelmatiger te bewegen én het is leuk", vertelt buurtsportcoach Tessa Brouwer van Team Sportservice Vianen. De buitenspeeldag vindt plaats op het grasveld bij Ammo aan de Langeweg 6b van 14:30 tot 16:30 uur.

Knutselmiddag
15:00-16:00, Vianen, Stedelijk Museum Vianen. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen komen knutselen in Stedelijk Museum Vianen, onder leiding van Puck de Haan maken de deelnemers van een sok een eigen kat. Deze activiteit sluit aan bij lopende expositie 'MIAUW! Katten in de kunst' die op dit moment te zien is in het museum. De workshop is van 15:00 tot 16:00 uur, deelname kost 5 euro inclusief materialen en wat lekkers. Aanmelden kan via de website. www.stedelijkmuseumvianen.nl

Kinderbingo in Everdingen
15:00, dorpshuis Het Knooppunt, Everdingen. De Oranjevereniging in Everdingen houdt een kinderbingo. De zaal is open vanaf 15:00 uur.

Dialezing
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Kees Terlouw uit Vianen geeft op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) een lezing over zijn reis door Peru en Bolivia op de motor. De dia's van deze vakantie geven een gevarieerd beeld van de landen, zowel qua landschap, cultuur als van haar inwoners. De dia's worden getoond op een groot projectiescherm. De aanvang is 19:30 uur, deelname kost 3,50 euro inclusief koffie of thee en een drankje met een hapje. Aanmelden kan bij de receptie van de SWV of via 0347-374097.

Bijeenkomst Iris
19:00-22:00, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert weer een avond, Frans Schmidt-Gieskens is uitgenodigd. Hij maakt gebruik van bandstemmen. Entree is 6 euro.

'De Waarheid' in De Kom
20:15, Nieuwegein, theater De Kom. Na het bejubelde stuk 'De vader' opnieuw een hoogstandje van de Franse toneelschrijver Florian Zeller te zien in De Kom: 'De Waarheid'. Dit hilarische en tegelijkertijd pijnlijke toneelstuk gaat over twee ontrouwe stellen, gespeeld door Huub Stapel, Johanna Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck. Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door schuldgevoel, maar Michel kan goed leven met de leugens. Tijdens een stiekem weekend samen komt het tot een onvermijdelijke confrontatie: kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?
www.senf.nl

Bingo in Everdingen
20:30, dorpshuis Het Knooppunt, Everdingen. De oranjevereniging in Everdingen houdt een bingoavond. De zaal is open vanaf 20:00 uur.

donderdag 7 maart

Eerbetoon aan Simon & Garfunkel
20:15, Rabobankzaal De Kom, Nieuwegein. 'The Simon & Garfunkel Story' is een prachtig eerbetoon aan het legendarische duo, waarbij wereldhits als 'Mrs. Robinson', 'Bridge Over Troubled Water', 'Homeward Bound', 'Scarborough Fair', 'The Boxer' en 'The Sound Of Silence' de revue passeren.
www.dekom.nl