Sjors van der Pannen in Vianen

vianen • Sjors van der Panne – bekend van The Voice of Holland, editie 2014 – geeft zaterdagavond 16 maart een concert in Theater Vianen. Hij brengt met zijn vaste muzikanten eigen werk ten gehore, maar ook vertolkingen van nummers uit de Nederlandstalige popgeschiedenis. Het werk van Lennaert Nijgh krijgt hierbij speciale aandacht.

Sjors van der Panne op in een huis vol muziek. Thuis werden platen gedraaid van Ramses Shaffy en Liesbeth List, maar ook van Phil Collins, Joan Baez, Janis Ian, ABBA en heel veel Franstalige muziek. Hij ontwikkelde al snel de droom om zelf muziek te maken. Van der Panne werd in 2014 tweede bij de talentenshow The Voice of Holland. Daarvoor had hij al eens de publieksprijs van het Concours de la chanson gewonnen. In 2011 bracht bij zijn eerste album uit: 'Een nacht uit'. Liesbeth List is een bewonderaar van hem, zij zei: "Wanneer Sjors een lied zingt, dan ís hij dat lied. Dat is heel knap en heel bijzonder."


Concertgebouw

In 2015 en 2016 vestigde Van der Panne een heus record door maar liefst tien uitverkochte concerten te geven in het Concertgebouw in Amsterdam. Het daarvan verschenen live-album 'Klassiekers in Het Concertgebouw' stond wekenlang hoog in de albumhitlijsten. Inmiddels is zijn tweede album 'Met Elkaar' een feit. Het eerste exemplaar werd begin 2017 aan Marco Borsato uitgereikt. In 2018 stond het record op inmiddels twaalf uitverkochte concerten.

Het optreden in Theater Vianen begint om 20:15 uur. Entree is 23,75 euro, inclusief een pauzedrankje. Tickets zijn te bestellen via de website van het theater.


q www.theatervianen.nl