'Thuis aan het Water'

vianen • Stichting De Hagen Vianen (SDHV) verzorgt op zaterdag 9 en zondag 10 maart in De Prenter het evenement 'Thuis aan het Water' met een fototentoonstelling, informatie over water in de stad en een ideeënmarkt over watervriendelijke tuinen. De stichting heeft als doel met hulp van subsidies vanuit Waterschap Rivierenland een groot aantal tuinen in De Hagen watervriendelijk te maken.

De tentoonstelling draait dan ook om water. Water in de stad is het werkterrein van gemeente en waterschap. Maar ook bewoners hebben invloed. De informatiemarkt geeft inzicht in het watersysteem in de stad en welke invloed inwoners hebben. Er is ook aandacht voor de watervriendelijke tuin in de vorm van een ideeënmarkt, met voorbeelden van praktische en uitvoerbare maatregelen die helpen om de tuin watervriendelijk te maken. Hoveniersbedrijf Huiting verzorgt deze ideeënmarkt en geeft tips.

Het evenement 'Thuis aan het Water' wordt georganiseerd in het kader van het Waterjaar Vianen. De tentoonstelling, informatiemarkt en ideeënmarkt zijn op zaterdag 9 maart van 10:00 tot 16:00 uur. De tentoonstelling is ook nog op zondag 10 maart van 12:00 tot 16:00 uur te bezoeken.