Vianen maakt het SVM lang lastig

maartensdijk • Dat Vianen zou kunnen verliezen van SVM lag in de lijn der verwachting. De tricolores hielden lang stand, maar moesten zich in het laatste kwart van de wedstrijd gewonnen geven: 3-1. De tricolores waren door tal van geblesseerden verre van compleet maar leverden veel strijd. De thuisclub had voetballend meer in zijn mars maar de aanvallen werden goed gepareerd. Zwak verdedigen na een hoekschop brak de gasten echter op: 1-0. Na de thee begon Vianen erg fel. Dat leverde twee behoorlijke maar gemiste kansen. In de elfde minuut werd Achim Rabinic na een mooie combinatie in stelling gebracht door Mitchell Akkerman, en vanaf twintig meter krulde hij de bal fraai in de kruising: 1-1. SVM zette daarna alles vol op de aanval, en halverwege de tweede helft leidde dat tot 2-1. Doelman Rick Leeman hield zijn team nog een tijdje in de race, maar een kwartier voor tijd had hij geen antwoord op een kopbal van een van de spitsen: 3-1. Vianen bleef knokken voor een beter resultaat, maar kreeg geen aansluiting.

Lekvogels verder weg van de top

noordeloos • SV Noordeloos versloeg Lekvogels met 3-1 en dreef de ploeg van trainer Ton Delfgou daardoor verder weg van de top. De mannen van Erwin Verheij blijven pieken en dalen vertonen. Deze keer leverde het een feestje in de kantine op. Na de zeperd van vorige week tegen RKVSC werd Verheij trots en blij van deze winst. "Het was puzzelen wegens vakanties maar de jongens die erin stonden hebben het fantastisch gedaan." Ook Lekvogels miste de nodige mensen maar komt in 2019 sowieso nog niet tot de resultaten die in de eerste helft van het seizoen werd geboekt. "Dit was al met al teleurstellend", besefte voorzitter Jan de Jong. "We raken zo steeds verder van de bovenste plekken verwijderd."Hij zag wel dat de opponent met een gelukje op voorsprong kwam. "Dat was eigenlijk een voorzet die zomaar binnen viel." De goal kwam van Art Kruis. In het tweede bedrijf knalde Arie van Steenis een bal in de kruising en bracht Patrick Slijkoort de beslissing. Via een scrimmage deed Lekvogels met Swen van Dorp nog wel iets terug maar de aansluitingstreffer volgde er niet meer op.