Krappe winst dames Servia

vianen • De volleybaldames van Servia pakten zaterdag een krappe 3-2 winst tegen USV Protos 6: 21-25, 25-23, 28-26, 21-25 en 15-13. Ondanks een redelijke servicedruk, ontbrak het bij de Viaanse dames aan de nodige focus. Het schortte deze wedstrijd vooral aan de verdediging. Protos had een goed blok en er vielen veel ballen op de grond in de blokverdediging. Door een mindere passe kon er geen uitdagende aanval worden opgebouwd en kwam Servia niet in het spel. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland voor zaterdag 16 maart. Er wordt dan in sporthal Helsdingen gespeeld tegen Bourgondië.

Viko lijkt de weg kwijt

vianen • De korfballers van Viko lijken, na het verlies tegen Fiducia uit De Meern een week eerder, de weg kwijt te zijn en lieten zaterdag wederom punten liggen tegen middenmoter Viking: 21-25. Viko komt nu op zes punten achterstand van koploper Fiducia. Viko ging geconcentreerd en gedreven van start. Binnen tien minuten stond het team uit Vianen op een riante 6-1 voorsprong. Viking gaf echter niet op en kwam langzaam terug in de wedstrijd en kroop dichterbij de ploeg uit Vianen. Na 20 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord, 8-8. Viking zocht regelmatig de grens op met hun fysieke spel en probeerde Viko zo uit hun spel te krijgen. Dit wierp zijn vruchten af, want de ploeg uit Vianen begon geforceerd en nerveus te spelen. Viking rook zijn kansen en bleef op het scherpst van de snede strijden voor een positief resultaat. Beide ploegen gingen met 15-15 de rust in. De tweede helft ging in het begin nog gelijk op. Viko en Viking scoorden tot 20-20 om en om. Viking had in de gaten dat Viko steeds geïrriteerder raakte en vooral de heren uit Wijk bij Duurstede wisten dit goed te voeden en uit te spelen.

De scheidsrechter had moeite de wedstrijd in de hand te houden en op het eind moest hij alle zeilen bijzetten om de wedstrijd tot een goede afloop te leiden. Viko deed alles om de bal door de korf te krijgen, maar het lukte niet meer. Viking vond echter wel regelmatig de korf en liep heel rustig uit naar een eindstand van 21-25. Viko ging zwaar teleurgesteld het veld af en beseft heel goed dat het nu erg moeilijk wordt om nog aanspraak te kunnen maken op de titel.