• Naomi Liefhebber (l.) en Lieke van Duuren.
• Naomi Liefhebber (l.) en Lieke van Duuren. Foto: Aangeleverd

Goud voor SVZ-turnster Naomi Liefhebber

amersfoort • SVZ-turnster Naomi Liefhebber veroverde zaterdag in de vijfde divisie goud bij een kwalificatiewedstrijd in Amersfoort.

Ze turnde een stabiele wedstrijd, vooral op het onderdeel balk. Lieke van Duuren turnde ook een nette wedstrijd, maar kwam net iets te kort. Ze behaalde een tiende plaats.

Naomi is zeker van plaatsing voor de regiofinale op 11 mei. Voor Lieke is het wedstrijdseizoen voorbij. Ze kan zich gaan focussen op nieuwe elementen.

Sinds lange tijd deed SVZ met twee turnsters mee in de vier divisie. Door de spanning maakten Jasmijn van Weverwijk en Lotte Maaijen iets teveel fouten. Jasmijn eindigde op een achtste plaats, Lotte moest genoegen nemen met een elfde positie. De meisje maken zich op voor de volgende wedstrijd op zaterdag 23 maart.

DOS

DOS-turnster Samantha Albers Spierings behaalde in de zesde divisie in Amersfoort een vierde plaats.

De vorig seizoen naar DOS Vianen overgestapte turnster kwam zaterdag voor het eerst in actie bij de jeugd 2, divisie 6. De jeugdturnster wist op het onderdeel brug een uitstekende oefening neer te zetten en behaalde hierop de hoogste score. Zij viel twee keer tijdens haar balkoefening zodat een top drie klassering er niet meer in zat en zij genoegen moest nemen met plaats 4. Clubgenootje Feline Flaton werd in deze categorie negende

Sem Verhoeks

Juniorturnster (6e divisie) Sem Verhoeks, al zeker van kwalificatie op basis van haar eerste wedstrijd, behaalde ook de hoogste score op brug en turnde nieuwe elementen op balk en vloer. Op dit laatste onderdeel ging het mis met de salto waardoor een podiumplaats buiten bereik was. Mede door drie goed geturnde onderdelen werd Verhoeks toch nog zesde.

In de vijfde divisie had DOS nog eens twee troeven in handen met Quinty van Woerkom en Ilse Voskuil. Van Woerkom begon niet goed aan de wedstrijd op het onderdeel balk en ondanks goed geturnde oefeningen op de overige drie onderdelen kwam zij niet verder dan plaats 11. Voskuil turnde een stabiele wedstrijd zonder grote fouten en werd zevende.

Gymzaal

Vorige week maandag is aannemer Kwadraatbouw begonnen met vergroting van de DOS-gymzaal aan het Zwanengat. De werkzaamheden zijn naar verwachting rond 1 juli klaar. In augustus zal de zaal verder worden ingericht, zodat deze vanaf de start van het seizoen 2019-2020 gebruikt kan worden. De werkzaamheden gaan gepaard met enige overlast. Een deel van het fietspad wordt afgesloten en er komt een in- en uitrit voor bouwverkeer, met borden gemarkeerd.