Wandeling voor (ex)mantelzorgers

vianen • Op donderdag 28 februari organiseert Mantelzorg Vianen weer een wandeling door Vianen. Het verzamelpunt is de hoofdingang van Hof van Batenstein. De wandeling is voor mensen die zorgen voor een ander of onlangs hebben gezorgd. Al lopend bouwen de deelnemers conditie op en maken nieuwe contacten met mensen die weten wat het betekent om te zorgen voor een naaste. De wandeling duurt ongeveer een uur. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Aan het eind van de wandeling wordt koffie of gedronken, met wat lekkers erbij. Bij slecht weer (regen, hagel, onweer) verzamelt de groep bij de ingang van Hof van Batenstein en wordt daar koffie of thee gedronken. Deelname aan de wandelgroep is gratis voor mantelzorgers die geregistreerd staan bij Mantelzorg Vianen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met 0347-374097 of via mailadres mantelzorg@welzijnvianen.nl (met duidelijke vermelding van naam en telefoonnummer.

q www.welzijnvianen.nl


CDA-meldpunt busvervoer

vijfheerenlanden • CDA-kandidaat statenleden Gerdien Bikker-Trouwborst en Ardin Mourik starten een meldpunt voor klachten, tips en opmerkingen over het busvervoer. De christen-democraten hebben signalen opgevangen dat er zorgen zijn over de nieuwe buslijnen van en naar Vijfheerenlanden. "Naast de overgang van Vijfheerenlanden naar Utrecht, is in Zuid-Holland ook een nieuwe nieuwe vervoersconcessie ingegaan", schrijft het CDA in een persbericht. "Dit betekent dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt over het openbaar vervoer. Het is bekend dat buslijnen die onder verantwoordelijkheid van Zuid-Holland vallen, kampen met nieuwe routes en andere problemen. De buslijnen die vallen onder de verantwoordelijkheid van de provincie Utrecht kennen ook een aantal wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren. Ze stoppen bijvoorbeeld regelmatig op halte Papendorp in plaats van direct door te rijden naar Utrecht Centraal."

In de provincie Utrecht wordt pas in 2023 een compleet nieuw vervoerssysteem ingericht met een eventueel nieuwe OV-vervoerder. Tussentijds kunnen er geen (grote) wijzigingen doorgevoerd worden. "Echter, voor de Utrechtse lijnen van en naar Vijfheerenlanden is er een uitzondering gemaakt: verzamelde verbeteringen kunnen worden meegenomen in de routes per 2020", aldus het CDA. "Dit betreft de buslijnen 85 (Leerdam-Utrecht), 94 (Ameide-Utrecht), een buurtbus en een aantal belbussen." Klachten, opmerkingen en tips kunen worden gestuurd naar cda@provincie-utrecht.nl onder vermelding van OV-meldpunt Vijfheerenlanden. Geef daarbij duidelijk aan om welke buslijn (nummer) het gaat en welke route/haltes het betreft.

Het CDA zal de signalen verzamelen en onder de aandacht brengen van de gedeputeerde en vervoerder.


Doha Bouznakari wint voorronde

gorinchem • Doha Bouznakari uit groep 7 van basisschool Het Mozaiek uit Leerdam kwam als winnaar uit de bus van de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze voorronde werd op dinsdag 12 februari gehouden in Bibliotheek Gorinchem. Doha heeft zich geplaatst voor de provinciale finale op woensdag 20 maart in Hellevoetsluis.