Noodkreet van Oranjevereniging

vianen • Oranjevereniging Vianen heeft het jaar 2018 afgesloten met rode cijfers. Het bestuur is daarom op zoek naar nieuwe donateurs en sponsors.

De Oranjevereniging werd vijf jaar geleden opgericht, nadat de vorige vereniging was gestopt. Er dreigde een situatie waarbij geen Koningsdag meer kon worden gevierd in Vianen. "Door inzet van vele vrijwilligers en bedrijven hebben wij afgelopen jaren iedere keer weer een Koningsdag weten te organiseren", schrijft het bestuur in een persbericht.

"Na 5 jaar hebben wij de balans opgemaakt. Helaas moeten wij constateren dat het voor ons als Oranjevereniging moeilijk is om dit financieel vol te houden. Zo sloten wij 2018 af met rode cijfers. Natuurlijk willen wij ons uiterste best doen om in 2019 weer Koningsdag te organiseren. Zaken als een gratis kinderplein en een goed gevulde Voorstraat zijn hierbij vanzelfsprekend."

De vereniging doet nu een oproep aan Vianezen om donateur te worden. Dit is al mogelijk vanaf 5 euro per jaar. Bedrijven kunnen de vereniging voor een bedrag van 50 euro per jaar sponsoren.

Meer informatie op www.oranjeverenigingvianen.nl. Giften kunnen worden gestort op IBAN: NL69 INGB 0006 2891 31 (t.n.v. stichting oranjeverenigingvianen).


Cheque voor Maatje Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • Maatje Vijfheerenlanden heeft vrijdag een cheque van 1.165,58 euro gekregen van Specsavers Nieuwegein.

Penningmeester Johan van Oort kreeg de donatie uit handen van de bedrijfsleider en een werkneemster van Specsavers Nieuwegein.

Maatje Vijfheerenlanden staat inwoners uit de voormalige gemeenten Vianen en Zederik bij in het oplossen van schuldproblemen. Ook wil de stichting graag aan de slag in Leerdam en deze cheque is dan ook een waardevolle aanvulling voor de kosten die een uitbreiding in maatjes met zich mee gaat brengen.

Specsavers steunt jaarlijks een project, waarvoor inwoners kunnen kiezen. De winnaar in 2018 was Maatje Vijfheerenlanden. Per verkochte bril werd er vorig jaar een bijdrage opzij gelegd voor de stichting. Dit heeft dus ruim 1.100 euro opgeleverd.


Film Alblasserwaard

alblasserwaard • De crowdfundingsactie van oud-Giessenburger Stijn Philips voor het maken van een natuurfilm over de Alblasserwaard is geslaagd. Het streefbedrag van 9.500 euro is inmiddels binnen.