Lekvogels al voor rust klaar met Well

well • In Gelderland boekte Lekvogels een bijzonder eenvoudige 0-6 overwinning. Gastheer Well hield vanaf het beginsignaal open huis. Door een Gelders eigen doelpunt, Bart van Zessen en Swen van Dorp was het na twaalf minuten al 0-3 voor de Vogels.

Nog voor de thee gooide Ralf van Klij met twee raken doelpogingen de ongelijke strijd mogelijk nog vaster in het slot. "De tweede helft speelden we plichtmatig uit, met als doel in ieder geval de 'nul' te houden", aldus Lekvogels-trainer Ton Delfgou, die Van Klij zijn derde zag scoren.

Meerkerk dieper in het moeras

kinderdijk • De Zwerver duwde SV Meerkerk zaterdag dieper het moeras van de derde klasse C in. De Meerkerkers verloren met 3-0 en zagen tot overmaat van ramp dat mede-kelderbewoner VVAC knap een driepunter pakte bij Schelluinen.

In de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande strijd op het vanwege zijn hobbeligheid lastig te bespelen hoofdveld van de thuisclub. Serieuze scoringskansen bleven uit Kort na rust veranderde dat. Al snel was was het Guido Luiten die scorend de ban brak voor de thuisclub en niet veel later de - fraaie- 2-0 aantekende.

Meerkerk-trainer Gerrie Schaap probeerde vervolgens het tij nog te keren door steeds meer spelers te posteren in zijn voorhoede. De zo vurig gewenste 2-1 viel echter niet. Sterker nog, Meerkerk kreeg in de slotfase ook de 3-0 nog om de oren: een treffer van Redoaune El Akchaoui.

Sterk Ameide verslikt zich bijna

ameide • Ameide was heer en meester op het eigen Meihoven. Maar in de slotfase verslikte de thuisploeg zich bijna in het zwakkere Streefkerk. Bij een 3-2 stand veroorzaakte keeper Ruud de Groot een strafschop, maar Andy van Vugt verzuimde zijn derde treffer te maken. In de tegenaanval besliste Tom de Kruijk de wedstrijd.

Nipte zege LRC

leerdam • LRC boekte een nipte maar verdiende zege op VVGZ. LRC kreeg voldoende kansen om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien, maar het vizier stond voorin niet op scherp. Na een doelpuntloze eerste helft wist Ricardo Papilaja na rust alsnog de 1-0 te scoren. Doelman Thijs Janssen bleek daarna goed genoeg om de drie punten bij te kunnen schrijven.

Leerdam Sport wint met moeite

rumpt • Leerdam Sport had alle moeite om Rhelico van zich af te schudden. Een eigen doelpunt hielp de Leerdammers in het zadel. Voor rust hadden de Leerdammers het balbezit, maar Rhelico kreeg prima kansen. Na rust werd de situatie niet beter voor de gasten.

Uit een voorzet van Jelmer van Os knikte Kylian Heemskerk de 1-0 binnen. Leerdam Sport moest in de achtervolging en werd daarbij geholpen door de thuisploeg. Boy Harks werd dusdanig gestoord door Ray Kant dat hij de gelijkmaker in eigen doel schoot: 1-1. Rhelico was even van slag en niet veel later scoorde Joshua Cohen de winnende 1-2.