SC Everstein recht rug tegen NEO '25

vianen • Door met 4-1 te winnen van NEO '25 blijft SC Everstein bovenin meedraaien. Brederodes had zijn dag niet en verloor met 1-2 van Wilhelmina '26.

Brederodes voetbalde onrustig en leed veel balverlies. Toch namen de groengelen halverwege de eerste helft de leiding toen Sander van der Lijn een vrije trap goed inkopte: 1-0.

Pal voor rust konden drie Viaanse verdedigers een voorzet niet wegwerken. Samuel Hartgens kopte de gelijkmaker in de touwen: 1-1.Na de thee deed Brederodes er alles aan om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Mede doordat de aanwezige kwaliteiten onvoldoende uit de verf kwamen was het echter vechten tegen de bierkaai. In de slotfase werd een vrije trap van de gasten bij de tweede paal terug gekopt op Hartgens, die de bal eenvoudig intikte: 1-2.

Misverstand

Tegen NEO '25 gaf SC Everstein vanaf het beginsignaal vol gas. Links en rechts werden kansen gecreëerd en om zeep geholpen. Op het halve uur profiteerde een van de Waalwijkse spitsen van een misverstand in de defensie van de thuisclub: 0-1. De roodwitten plakten er een productief kwartiertje aan vast. Achtereenvolgens scoorden Sander Bergshoeff, Robbie de Roos en Simon van Zante: 3-1.

In de tweede helft slaagden de onmachtige bezoekers er niet in de verdediging van de thuisclub het leven zuur te maken. In de slotfase moest een speler van NEO '25 na een tweede gele kaart vroegtijdig gaan douchen. SC Everstein kreeg meer ruimte, en na een goede actie van Mark Fierens tilde De Roos de eindstand naar 4-1.