• De eerste kans van VVJ werd gered door doelman Rick Leeman.
• De eerste kans van VVJ werd gered door doelman Rick Leeman. Foto: Peter Verbeek

Vianen verslaat VVJ op mentaliteit

vianen • Voetballend was het lang niet allemaal geweldig wat Vianen tegen VVJ liet zien. De vechtlust en inzet van de tricolores waren echter dusdanig dat de 3-2 zege verdiend was.

Een jaar geleden droomde Vianen er alleen nog maar van weer met een eerste elftal te kunnen voetballen. In de persoon van Marcel Akkerman was al een trainer/coach gecontracteerd, maar moest nog veel worden gedaan om over een voltallige spelersgroep te kunnen beschikken.

Na een onzeker begin had Vianen lange tijd het beste van het spel. In de twaalfde minuut ging de defensie van VVJ in de fout waardoor Luciano Triep zijn slag kon slaan: 1-0. Op het halve uur kreeg Jort Binneveld een vrije kans, maar de Utrechtse goalie voorkwam een tweede treffer.

Insteek

"We startten met een groep van 24 spelers", vertelt Gert Stijsiger, lid van de TC. "Onze eerste insteek was om daar een eenheid van te maken en in de competitie een beetje mee te doen. In het begin liep het boven verwachting, en met een negende plaats staan we nu ongeveer waar we horen."

Het duel werd gekenmerkt door veel overtredingen, spelers met korte lontjes, irritaties over en weer, zes gele kaarten en twee afgekeurde treffers van Vianen. Genoeg stof tot napraten, zeker toen VVJ pal voor rust langszij kwam na zwak ingrijpen van de Viaanse defensie: 1-1. "Het was voor mij een grote uitdaging om de groep tevreden te houden", zegt Akkerman. "We trainen als één groep en staan altijd met minimaal zestien spelers op het veld. Iedereen kreeg speeltijd in de oefen- en bekerduels speeltijd, en na het duel tegen VVJ zijn ze allemaal ook in de competitie in actie gekomen."

Op en neer

Na de pauze golfde het spel golfde op en neer. De duels bleven scherp maar binnen de perken. In de twintigste minuut ging keeper Leeman niet vrijuit na een hoekschop waardoor VVJ op rozen leek te zitten: 1-2. Vanaf de aftrap zette Vianen een aanval op, en met een schot dat via de paal over de doellijn caramboleerde tekende Danny Stoffelen voor de gelijkmaker: 2-2. De strijdlust van de tricolores werd tien minuten voor tijd beloond. Na een mooie aanval over links werd Binneveld zó goed bediend dat hij de winnende treffer scoorde: 3-2.

"Bestuur en de spelers zijn erg tevreden over de werkwijze van Marcel", merkt Stijsiger op.

"Hij is niet alleen met de selectie bezig maar kijkt ook regelmatig naar de trainingen van de jeugdelftallen. Hij wil weten wat er in de club gebeurt en signaleert verbeterpunten. Ruim voor de winterstop hebben we de optie voor een tweede seizoen al gelicht."


Peter Verbeek