Thema-avond over rouw

nieuwland • De Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) organiseert dinsdag 19 februari een thema-avond over rouw en verlies.

Marian Leenman, maatschappelijk werker bij het Diaconaal Maatschappelijk Werk Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (DMW), spreekt deze avond over dit onderwerp. Het gaat hierbij overigens niet alleen over het verliezen van iemand door de dood, want er zijn meer vormen van verlies die leiden tot rouw, bijvoorbeeld verlies van werk of idealen, verlies door ziekte, scheiding, dementie en dergelijke. De inleiding zal zich met name richten op verlies door de dood, maar bevat inzichten en handvatten die ook herkenbaar zijn en van toepassing bij andere vormen van verlies.

Tijdens deze thema-avond komt onder andere aan bod: rouwfasen en rouwtaken. En in hoeverre rouw de mens beïnvloedt op verschillende levensterreinen: lichamelijk, emotioneel, geestelijk, verstandelijk en sociaal. Ook rouw in de bijbel en rouwen in vroegere tijden komen aan bod.

De thema-avond vindt plaats aan de Torenstraat 1 in Nieuwland. Aanvang is 20:00 uur, er is ontvangst met koffie en thee vanaf 19:45 uur.