woensdag 13 februari

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom voor een kop koffie in gebouw De Hoeksteen in Vianen. De koffieochtend is van 09:00 tot 11:00 uur.

Spelmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

Goudsmid
13:30-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Samen eten
18:00-20:00, Vianen, De Prenter. In De Prenter wordt weer een gezamenlijke maaltijd georganiseerd, er staat steeds een ander menu op het programma. De aanvang is 18:00 uur. Deelname kost 7 euro inclusief een drankje. Aanmelden kan in De Prenter of via 06-45936758 of via wereldkeukenprenter@gmail.com.

Concert
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. De Formica's geeft een optreden in Hof van Batenstein, het gezelschap speelt liedjes uit de jaren '50 en '60. Het gezelschap zou eigenlijk in oktober vorig jaar al een optreden verzorgen voor Stichting Welzijn Vianen (SWV), maar dit kan wegens ziekte niet doorgaan. Nu komt er dus een herkansing. De Formica's bestaat uit Carole Hoedemaker (zang), Natalie Wilcox (zang), Paul Biemans (gitaar en zang), Nigel Wilcox (percussie) en Ewoud Plate (contrabas). Ze zijn gespecialiseerd in nummers uit de naoorlogse periode, zoals van Teddy Scholten, The Fouryo's, De Selvera's maar ook The Everly Broters en Patti Page. Het optreden begint om 19:30 uur, de Kwantzaal is open om 19:00 uur. Entree is 4 euro, inclusief koffie of thee en een drankje. Aanmelden kan via 0347-374097.

Bijeenkomst
19:30, Vianen, gereformeerde kerk. Comité Vianen-Meerkerk van de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) belegt een bijeenkomst in Vianen. Spreker is dominee A. van Voorden uit Leerdam. Er zal worden gecollecteerd voor de stichting. GBS plaatst onder meer gratis Bijbels in gevangenissen en andere instellingen door het gehele land en verspreidt via diverse kanalen Bijbels in het buitenland.

Jessica van Geel te gast in Vianen
19:30, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Jessica van Geel, schrijfster van het boek 'I love you Rietveld', is te gast bij een avond van het Katholiek Vrouwengilde (KVG) in Vianen. Ze komt vertellen over de (geheime) liefde tussen architect Gerrit Rietveld en Truus Schröder. Van Geel schreef op basis van een uitgebreide research over deze affaire. De lezing begint om 20:00 uur in 't Klooster, de zaal gaat om 19:30 uur open. Entree is 5 euro, inclusief een kop koffie of thee.

Bijeenkomst Iris
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert weer een avond, deze keer is Carla Sulman uitgenodigd, zij maakt schilderijen met een boodschap. Entree is 6 euro.

donderdag 14 februari

Goochelshow
14:30, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Goochelaar Bertus de Korver komt een show verzorgen bij de middag van de PCOB in Vianen. Hij laat verschillende goocheltrucs zien, zijn optreden bevat ook een fikse dosis humor. De middag begint om 14:30 uur, gasten zijn welkom.

Culinaire Valentijnsavond
20:00, Vianen, wijkcentrum Monnikenhof. Casa Hispanica Vianen organiseert weer een evenement, dit keer op Valentijnsdag. Er wordt in het wijkcentrum aan de Langeweg 6b een culinaire avond georganiseerd met verschillende typische lokale hapjes. Iedereen is uitgenodigd om zijn of haar favoriete Latijns-Amerikaanse eten mee te nemen (één tot drie porties) en deze te delen met de aanwezigen. Verder wordt het spel 'De geheime vriend' gespeeld, waarbij deelnemers lootjes trekken en zo anoniem elkaar trakteren op een klein cadeautjes. Dus moeten deelnemers ook een klein cadeautje meenemen: een chocolaatjes, bloemetje, snoepje, gedichtje of kaartje). Aanwezigen worden verzocht om 10 euro te doneren aan de stichting in Zuid-Amerika. Aanmelden kan via casahispanicavianen@gmail.com.

zaterdag 16 februari

Open dag
15:00-17:00, Vianen, sportcentrum Helsdingen. Zwemverenigingen H2O (wedstrijdzwemmen) en De Dolfijn (synchroonzwemmen), onderwatersportvereniging De Albatros (duiken vanaf 14 jaar) en Reddingsbrigade Vianen (zwemmend redden en scuba duiken) organiseren een open dag. Er is een informatiemarkt, bovendien worden er twee keer demonstraties gegeven door de betrokken verenigingen. Daarnaast zijn er drie rondes van workshops waarvoor deelnemers zich kunnen inschrijven vanaf 14:45 uur. De open dag is geschikt voor alle leeftijden, belangstellenden moeten wel in het bezit zijn van een zwemdiploma om mee te kunnen doen. Alleen het duiken heeft een minimumleeftijd: 14 jaar. Zwemspullen meenemen is natuurlijk wel handig.

Vierde voorronde van Jampop
20:30, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. Het is alweer tijd voor de vierde voorronde van Jampop. Deze keer treden de bands Speechless, Destructive Penguins, Downtown District en Das Das op. De avond begint om 20:30 uur, entree is 5 euro.

zondag 17 februari

Wandelexcursie
08:00, Vianen, parkeerplaats Benedictushof 132. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een wandelexcursie naar een vogelkijkhut bij de Lambertszkade, bij Loosdrecht, met uitzicht over de Loenderveense Plas en de Waterleidingplas. Meer informatie is te verkrijgen bij Jopie de Gans via 0347-322 384 of jopiedegans@hotmail.com of Koos Maat via 0183-563 362 of 06-2723 6372 of koosmaat@solcon.nl. Deelnemers vertrekken om 08:00 uur in Vianen en om 07:40 uur vanaf NS-station Leerdam.

dinsdag 19 februari

Klassiek concert
10:30, Vianen, Hof van Batenstein. Fluitiste Marilou Krouwel en pianiste Eelkje van der Woude verzorgen vanaf 10:30 uur een concert in de Kwantzaal van Hof van Batenstein in Vianen. In het concert, dat ongeveer een uur zal duren, komen prachtige melodieën voorbij uit onder meer Italië en Oostenrijk. Zomaar, op een doordeweekse ochtend, hoort men onder meer bekende klanken uit de Barbier van Sevilla (Rossini) en virtuoze passages in de "Czardas" van Monti. Beide musiciennes zijn regelmatig samen op concertpodia te beluisteren. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium en zijn beiden op diverse terreinen in de muziek werkzaam. Iedereen is van harte welkom bij dit concert, entree vrij.

Lees- en ontmoet
10:30-12:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Lees- en ontmoetbijeenkomst in de bibliotheek. In een kleine groep worden columns, gedichten of een kort verhaal gelezen en kan iedereen er iets over zeggen. Deelnemers kunnen ook zelf iets meenemen dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. Dit een activiteit van Stichting Welzijn Vianen, ZorgSpectrum en de Bibliotheek Lek & IJssel. Iedereen kan zo binnenlopen, meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

Weteringkoor op ouderenmiddag
14:15, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Het open ouderwerken van de rooms-katholieke en protestantse kerk in Vianen organiseert een ouderenmiddag. Locatie is 't Klooster in Vianen. Deze keer komt het Weteringkoor uit Cabauw een optreden verzorgen, dominee Rein den Hertog verzorgt de meditatie. De middag begint om 14:15 uur. Bij vervoersproblemen kunnen mensen contact opnemen via 0347-374097. Dit is wel op eigen kosten.

Samen bidden
20:00, Vianen, De Hoeksteen. Gezamenlijke gebedsavond in De Hoeksteen. Alle christenen zijn welkom om samen te bidden en te luisteren.

woensdag 20 februari

Fittest
10:00-15:00, Vianen, Hof van Batenstein. Team Sportservice Vianen organiseert een fittest voor 50-plussers. Tussen 10:00 en 15:00 uur zijn zij welkom in het Hof van Batenstein om de test uit te voeren.