Servia wint tegen PDK alleen laatste set

huizen • De volleybalheren hadden zaterdag in de eerste drie sets weinig in te brengen tegen titelkandidaat PDK Huizen.

De slimme services, maar vooral de overtuigende passerloper bij de thuisploeg, dwongen Servia om een doorzichtig spel te spelen. Daardoor werd de eerste set een gemakkelijke prooi voor PDK Huizen. In de tweede set was Servia opnieuw de onderliggende partij, maar het team wist de achterstand minimaal te houden. Kritiek was er op de arbitrage, die alles door de vingers zag. De frustratie was zodanig groot dat twee jonge honden van PDK een gele kaart kregen. Desondanks wist PDK de set vrij eenvoudig te winnen. Ook in de derde set waren de mannen veel te sterk voor Servia: 25-14.

Veerkracht

In de vierde set toonde Servia veerwacht. De servicedruk nam toe en eindelijk leken de Vianezen de zwakte bij de thuisploeg gevonden te hebben. Cees de Groot en Johan Beijen schakelden de middenaanvallers uit met een sterke blokkering, waardoor de Viaanse heren konden uitlopen tot een comfortabele voorsprong. Op setpunt creëerde coach Mark Meuleman met een dubbele wissel de nodige verwarring bij PDK, waardoor Servia de set winnend afsloot, 21-25.

Ondanks de 3-1 winst eindigde de avond voor PDK Huizen hierdoor in mineur, waarbij de emoties na het laatste fluitsignaal hoog opliepen. Zaterdag 16 februari speelt Servia thuis tegen NVC, aanvang 16:30 uur.

Dames

De volleybaldames van Servia boekten een zakelijke 0-4 overwinning tegen hekkensluiter VollinGo: 13-25, 17-25, 9-25 en 14-25. Ondanks de ruime zege was het spel niet al te best. Het zag er niet gecontroleerd uit, het tempo was traag en de focus was ver te zoeken. Met vooral veel fouten in de service- en rallypass. Zaterdag spelen de dames een thuiswedstrijd tegen de nummer zeven, USV Protos. Aanvang 13:00 uur.