Fouten doen Vianen de das om

utrecht • Voor Vianen, dat Faja Lobi KDS vooral voor rust goed partij gaf, had er meer ingezeten dan een 4-2 nederlaag.

Na een stomme overtreding van de bezoekers mochten de gastheren in de derde minuut aan de zijkant van het zestien metergebied een vrije trap nemen. De bal verdween in de korte hoek van het Viaanse doel: 1-0. Tien minuten later werd zo veel ruimte weggegeven dat een Utrechter de bal vanaf de rand van het strafschopgebied ongehinderd in kon schieten: 2-0.

Nadat over en weer wat kansen waren gemist werd Dean Brookman doorgeschoven naar het middenveld. Dat kwam het spel van de tricolores ten goede. Op het halve uur zette Mitchell Akkerman een goede combinatie op met Brookman. Die gaf op het juiste moment een hakballetje aan Akkerman die laag in de hoek afrondde: 2-1. Kort daarna moest Brookman, na een zware overtreding op zijn enkel, worden vervangen door Bernhard Schreuders. In de slotfase kwam Jort Binneveld na een overstapje in scoringspositie, en die kans liet hij zich niet ontnemen: 2-2.

De tweede helft was vooral een gevecht op het middenveld. Binneveld kreeg al snel een goede kans maar werd door de doelman van scoren afgehouden. Halverwege de tweede helft lieten drie spelers van Vianen zich op het middenveld ringeloren door één van Faja Lobi KDS. De counter leidde eerst tot een schot tegen de lat maar in de rebound was er voor doelman Rick Leeman geen houden meer aan: 3-2.

Enkele minuten later maakte Dennis den Besten uit frustratie een stomme overtreding; de strafschop werd goed ingeschoten: 4-2. Pas in blessuretijd kreeg Vianen een kans op aansluiting. Binneveld schoot de bal echter te zacht in.

DOS Vianen imponeert in regio

wilnis/lexmond • Zeven recreatieteams van Gymnastiekvereniging DOS Vianen zich gekwalificeerd voor de regiofinale en behaalden elf turnsters een medaille tijdens eerste kwalificatiewedstrijden.

In Wilnis werd de mini 3/4-kamp gehouden; een regionale kwalificatiewedstrijd voor recreatieleden. DOS had zich met zeven teams bestaande uit 36 meisjes en 4 jongens ingeschreven. Met drie keer goud, drie keer zilver en één keer brons vielen alle teams in de prijzen en werd kwalificatie veilig gesteld.

In Lexmond kwamen turnsters uit de B-selectie van DOS in actie in de niveaus D2 en D3. Bij de pupillen legden DOS turnsters in beide categorieën beslag op alle podiumplaatsen.

De medaille-oogst zag er als volgt uit: D3 - Linda Groenendijk (goud), Vera Salden (zilver) en Roos Bertelink (brons). D2: Lisa Nieboer (goud), Lieve Bruinenberg (zilver) en Laura Raes (brons); Instap D3: Amy Binneveld (goud), Indy van der Krift (brons), Jade Wessels (4e); pupil 1 D2: Karlijn Bergevoet (goud), Fleur Doeve (4e).