Start uitbreiding gymzaal

vianen • De gymzaal aan het Zwanengat in Vianen vlakbij school De Brug wordt vergroot. De werkzaamheden zijn maandag gestart. De nieuwe gymzaal is naar verwachting begin juli klaar. In augustus zal de zaal verder worden ingericht, zodat hij bij de start van het seizoen 2019-2020 gebruikt kan worden. Aannemer Kwadraat Bouw uit Leerdam voert de werkzaamheden uit. Dit gaat gepaard met enige overlast. Een deel van het fietspad wordt afgesloten en er komt een in- en uitrit voor bouwverkeer, met borden gemarkeerd. De komende maanden is de gymzaal gewoon in gebruik en wordt door middel van een wand van de werkzaamheden gescheiden. Het werkterrein is afgeschermd door bouwhekken. De gymzaal is toegankelijk, behalve als er werkzaamheden in de hal zijn. Het hertenkamp is normaal bereikbaar.


Avri genomineerd voor werkgeversprijs

geldermalsen • Avri is genomineerd voor de All-in Werkgeversprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan werkgevers die werk maken van de inclusieve arbeidsmarkt. Hiermee wordt een arbeidsmarkt bedoeld waarbij iedereen meedoet. Dus ook mensen met een beperking. Inclusieve werkgevers denken creatief mee en zorgen ervoor dat mensen met een beperking kunnen meedraaien in hun organisatie. In de voormalige gemeente Geldermalsen is Avri één van de genomineerden. Op de Dag van Duizend Voorbeelden op donderdag 14 maart wordt de winnaar bekend gemaakt. Sinds 2012 voert Avri voor gemeenten beheertaken uit in de openbare ruimte. Dat was ook het moment waarop Avri op detacheringsbasis ging werken met enkele medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt.


Militaire oefening in Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • De Koninklijke Landmacht oefent tot en met vrijdag 15 februari in onder meer de gemeente Vijfheerenlanden. De oefeningen worden gehouden in het kader van grond-lucht-samenwerking en in het trainen van luchtsteun voor grondtroepen. Praktisch gezien houdt dit in dat tegelijkertijd, op diverse locatie in de gemeente, militaire wielvoertuigen zich verplaatsen en opstellingen innemen en vervolgens communiceren met helikopters die ook deelnemen aan de oefening om simulaties uit te voeren. Het normale verkeer wordt niet gehinderd tijdens deze oefening van de Koninklijke Landmacht. Opstellingen worden betrokken bij privé-eigenaren (bijvoorbeeld boeren) waar men van tevoren toestemming aan heeft gevraagd en afspraken zijn gemaakt. Aan de oefeningen nemen vijftien personen, zes (militaire) wielvoertuigen en een aantal militaire helikopters deel. Men gaat zich verplaatsen over bestaande wegen en paden. Er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie op niet-militair terrein. De troepen staan onder leiding van de Koninklijke Militaire School uit Oirschot.