• De winnende fotografen van de expositie 'Vianen en Water'.
• De winnende fotografen van de expositie 'Vianen en Water'. Foto: PR Citymarketing Vianen

Foto-expositie 'Vianen en Water'

VIANEN • Op de Viaanse Lekdijk is sinds vorige week de fototentoonstelling 'Vianen en Water' te zien. Deze buitenexpositie is de opvolger van de twintig grote foto's over de Nieuwe Hollandse Waterlinie 'Lek en Linie' die eerder te zien waren.

Zowel wandelaars als fietsers kunnen de route van circa 9 kilometer volgen tussen de Hofpoort in Vianen en Fort Everdingen. 'Vianen en Water' maakt onderdeel uit de activiteiten voor het Viaanse Waterjaar, dat tot en met juni dit jaar loopt. Half april 2019 volgt nog één wisselexpositie, zodat de Lekdijk het eerste half jaar het decor blijft voor foto's over het thema water.

De fototentoonstelling bevat foto's van amateurfotografen, zij werden uitgedaagd om foto's in te zenden over het thema: 'Vianen en Water'. In totaal werden er 121 foto's ingestuurd door 27 personen. Hiervan werden er twintig winnende foto's geselecteerd van twaalf fotografen. De fotografen zijn Cock van de Wetering, Greet Boere, Danique van Oort, Hans Faasse, Bart Smulders, Job van de Groep, Henk Broer, Marijke van Zwienen-Durwael, Jan Renes, Rob Jansen, Joep Poot en Femke van der Weerd. Zij maakten prachtige plaatjes, onder andere van de Oude Lekbrug, de uiterwaarden, recreatieplas de Put en rivier de Lek. Het verhaal achter elke foto is te vinden op de website. De tentoonstelling 'Vianen en Water' maakt onderdeel uit van het Waterjaar Vianen. Het Waterjaar bestaat uit een reeks activiteiten en evenementen die alles te maken hebbeb met water.

q www.vrijstadvianen.nl