• Edwin Imhof bij één van zijn bedrijfswagens.
• Edwin Imhof bij één van zijn bedrijfswagens. Foto: Dick Aanen

'De mensen zijn je vaak zo dankbaar'

hagestein • Niks is zo vervelend als een verstopte riolering, zegt Edwin Imhof van Allrioolservice in Hagestein. "Maar als wij het probleem keurig oplossen voor onze klanten, zijn ze je eeuwig dankbaar. We hebben het zelfs meegemaakt dat we 's avonds een zeer tevreden klant aan de deur kregen die ons een fles wijn en bonbons kwam brengen."

Allrioolservice bestaat deze maand 12,5 jaar. Dat feest wordt zaterdag groots gevierd met het personeel en vele vaste opdrachtgevers.. Allrioolservice biedt met 8 auto's op de weg een 24-uursservice aan bedrijven en particulieren. Het bedrijf is zelfs op zon- en feestdagen te bereiken. "We werken enkel met gecertificeerde en erkende specialisten die altijd snel een oplossing weten te vinden voor het probleem aan het riool." Het werkgebied van Allrioolservice strekt zich uit over een groot deel van midden-Nederland. "We hebben vooral veel klanten in Leidsche Rijn, Nieuwegein, IJsselstein, Utrecht en Houten. Maar we komen ook in Amsterdam, Rotterdam en Almere."

Naast particulieren wordt Imhof ook ingeschakeld door installatiebedrijven. "Dat komt omdat wij beschikken over heel gespecialiseerd apparatuur." Ontstoppen van de riool blijft de hoofdmoot van de werkzaamheden. Maar Allrioolservice kan ook worden ingeschakeld door aanleg, renovatie, vervanging, reiniging en onderhoud van het riool. "Indien gewenst kunnen we zelfs een inspectie uitvoeren door middel van een professionele rioolcamera."

Rioolbuizen in of net buiten de woning raken nog heel vaak verstopt door alle spullen die via de toiletpot of gootsteen in de nauwe buizen verdwijnen. "Mensen gooien nog steeds vet- en zeepresten door het afvoerputje. Zelfs het restant uit de frituurpan wordt in de wc-pot gegooid. Vette pannen en borden worden zonder nadenken in de vaatwasmachine gezet. En wat dacht je van maandverband, tampons en vochtige doekjes die in de toiletpot verdwijnen. Je kunt het zo gek niet verzinnen. We hebben zelfs dode muizen teruggevonden."

Meestal wordt een ontstopping opgelost met een hogedrukreiniger. Daarbij wordt alle opgekropte smurrie weggespoten met een hoge waterdruk. "We doen dat natuurlijk van buiten- of onderaf. We willen natuurlijk geen overstromingen in huis." Als de hoge waterdruk geen uitkomst biedt, wordt de prop schoon gevreesd met een spiraal." Bij preventief onderhoud van grote bedrijfskeuken wordt vaak een spiraal gebruikt.

Allrioolservice is gevestigd aan de Nijensteinseweg 7b in Hagestein. Meer informatie is ook te vinden op de website.


q www.allrioolservice.nl