woensdag 6 februari

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom voor een kop koffie in gebouw De Hoeksteen in Vianen. De koffieochtend is van 09:00 tot 11:00 uur.

'Cold War'
20:00, Culemborg, theater De Fransche School. In het theater in Culemborg is 'Cold War' te zien, een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar 'Ida' en 'My Summer of Love'). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. De film is ook te zien op zondag 10 februari.

donderdag 7 februari

Dialezing
20:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Maas van de Ruitenbeek geeft op uitnodiging van natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden een lezing in De Schaapskooi. Van de Ruitenbeek is een geboren en getogen Veluwenaar die een grote passie heeft voor natuur en landschap. Hoewel hij het fotograferen ervan pas op latere leeftijd oppakte, maakt dat nu wel een belangrijk deel uit van zijn leven. Door veel op pad te zijn op soms bizarre tijdstippen en in alle jaargetijden, heeft Van de Ruitenbeek een omvangrijk archief opgebouwd. Met deze beelden zijn inmiddels verschillende presentaties samengesteld van de natuur dichtbij in Nederland, maar ook van over de landsgrenzen. Zo is Maas de laatste jaren veel in Scandinavië te vinden. De avond begint om 20:00 uur. Toegang is gratis, wel is er een verloting.

zaterdag 9 februari

Fittest
10:00-15:00, Vianen, Hof van Batenstein. Team Sportservice Vianen organiseert een fittest voor 50-plussers. Tussen 10:00 en 15:00 uur zijn zij welkom in het Hof van Batenstein om de test, bestaande uit een aantal laagdrempelige oefeningen, uit te voeren. Op basis van de resultaten geven de beweegconsulenten van Team Sportservice de deelnemers persoonlijk beweegadvies. Ook kan er bekeken worden welk aanbod van het meerdaagse evenement 'Vianen Beweegt' (start op maandag 4 maart) voor hen geschikt zou zijn. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel handig. Dit kan via de website. www.teamsportservice.nl/vianen

Open dag op Muziekschool Vianen
11:00-14:00, Vianen, Muziekschool Vianen. Iedereen, jong en oud, is tussen 11:00 en 14:00 uur welkom om te komen toeteren, trommelen en tokkelen tijdens de open dag van Muziekschool Vianen. Deze dag wordt gehouden in het Oosterlicht College in Vianen. Het muzikale aanbod van de muziekschool is divers: van dwarsfluit tot drums, van gitaar tot trompet en nog heel veel meer muzikaals. Tijdens de open dag kunnen belangstellenden onder meer zelf muziekinstrumenten uitproberen en luisteren naar optredens van leerlingen en docenten van de muziekschool. Bezoekers kunnen kennismaken met de docenten van Muziekschool Vianen, die alles kunnen vertellen over de muzieklessen die zij verzorgen. Ook zijn er diverse kortlopende cursussen te volgen voor jong en oud. Meer informatie over het aanbod is te vinden op de website. www.muziekschoolvianen.nl

Knutselen voor Valentijnsdag
13:00-14:15 & 14:30-15:45, Vianen, Bibliotheek Vianen. CreaBeez organiseert een workshop in het kader van Valentijnsdag. Deelnemers maken een zelfgemaakt cadeau, er zijn weer allerlei voorbeelden van spijkerkunst, wol, schilderijtjes. Tieners kunnen aan de slag met handlettering of houtbranden. Er zijn twee groepen waarop ingeschreven kan worden: 13:00 tot 14:15 uur of 14:30 tot 15:45 uur. De leeftijd is vanaf 5 jaar en kosten zijn 3,50 euro per item. Aanmelden kan via info@creabeez.nl of bel met Puck de Haan via 06-18793980.

Gedichten maken
14:00-16:00, Vianen, KunstSuper. Ans Vianen geeft een workshop gedichten maken in de KunstSuper aan de Voorstraat 29 in Vianen. Zij leert deelnemers in een middag aan de hand van tien eenvoudige stappen een mooi gedicht te maken, voorzien van een eenvoudige bijpassende tekening. De workshop is van 14:00 tot 16:00 uur. Opgeven kan via 06-40393366. Meer informatie over Ans Vianen is te vinden op haar website. www.oeroek.nl

Het Dijkt in Everdingen
20:30, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. Jampop heeft De Dijk-coverband Het Dijkt gestrikt voor een optreden in Everdingen. De band is sinds haar oprichting in 2015 uitgegroeid tot een swingende band die de pannen van het dak speelt. Het zijn niet altijd per sé de bekendste nummers van De Dijk die worden gespeeld. Maar ze swingen altijd, en daar gaat het maar om. En eigenwijs als ze zijn, gieten ze af en toe een eigen sausje over de muziek: niet naspelen van, maar spelen met de muziek van De Dijk. De band bestaat uit maar liefst twaalf muzikanten. De zaal is open om 20:30 uur. Entree is 10 euro.

maandag 11 februari

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Bijeenkomst van Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom. Er zijn elke week twee inloopmomenten in De Prenter: op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Bingo
13:30, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Stichting Ouderencontacten Vianen (SOCV) organiseert een bingomiddag in 't Klooster. De zaal is open om 13:30 uur, de aanvang is 14:00 uur. Er is gratis koffie en een consumptie.

'De Wilde Stad'
14:00, Culemborg, theater De Fransche School. De makers van 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland: Natuur in de Delta' is er nu de documentaire 'De Wilde Stad'. Bergketens van glas en beton, industriële savannes en kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. De documentaire is te zien in het theater in Culemborg, aanvang 14:00 uur.

Brei- en haakcafé
19:00-21:00, Vianen, Hof van Batenstein. Maandelijkse bijeenkomst van het Brei- en haakcafé van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Deelnemers breien en haken met elkaar en delen tips met elkaar. Entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en een sapje. Ook op donderdag 28 februari.

Stijldansen
19:30-20:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert stijldanslessen. De avond begint om 19:30 uur. Deelname kost 2,50 euro. Aanmelden kan via 0347-374097.

dinsdag 12 februari

Koffieochtend
10:00-11:30, Vianen, De Prenter. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een koffieochtend in De Prenter. Mensen die een praatje willen maken of gewoon een kop koffie willen komen drinken zijn welkom. Ook op dinsdag 26 februari.

Meedenkkring
14:00-16:00, Vianen, De Prenter. Mantelzorg Vianen organiseert een meedenkkring voor mantelzorgers. De vraag die centraal staat: hoe combineren mantelzorgers hun zorg voor hun naaste met hun andere taken, zoals bijvoorbeeld het gezin, het huishouden of een hobby. Mantelzorg Vianen wil namelijk graag weten wat voor hulp deze mensen nodig hebben. Welke factoren maken de mantelzorg mogelijk en wat mist er nog. De meedenkkring wordt georganiseerd in de huiskamer van De Prenter aan het Grote Geusplein in Vianen. Iedereen is welkom van 14:00 tot 16:00 uur. Aanmelden kan via mantelzorg@welzijnvianen.nl of 0347-374097.

woensdag 13 februari

Goudsmid
13:30-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Spelmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.