• Spelmoment in het duel van Servia tegen Fusion Rotterdam.
• Spelmoment in het duel van Servia tegen Fusion Rotterdam. Foto: Peter Verbeek

Servia komt langzaam op stoom

vianen • De volleybalheren van Servia wonnen zaterdag in sporthal Helsdingen met 3-1 van Fusion Rotterdam: 25-19, 25-15, 12-25 en 25-21.

Het team staat op de ranglijst op de vijfde plaats in de tweede divisie, gevolgd door Spaarnestad, US en VCN.

Na een aantal blessuregevallen de afgelopen weken begon Servia tegen Fusion met de voltallige selectie aan de wedstrijd.

De start was echter niet overtuigend. Na een sterke serviceserie van Jan Peter Kok werd de wedstrijd opengebroken en begon Servia beter te spelen. Servia sloot de set relatief makkelijk winnend af (25-19).

De volgende set trokken de heren het goede spel door. Spelverdeler Wayne Hol kon zijn aanvallers goed vinden. Yme Veenje blonk uit in een aantal overtuigende scores. Deze set werd met 25-15 gewonnen.

Wissels

In de derde set speelde Servia ronduit slecht. In korte tijd stond er een achterstand van 11-2 op de borden. Coach Mark Meuleman probeerde met een aantal wissels nog het spel te verbeteren, dit bracht niet het gewenste resultaat (12-25). Servia begon minder sterk aan de vierde set. Maar door een sterk collectief kwamen de mannen langszij en sloten de set toch nog winnend af (25-21). Een 3-1 overwinning was een feit.

Zaterdag 9 februari speelt Seriva een uitwedstrijd tegen PDK Huizen. De wedstrijd start om 18:00 uur. Het damtesteam van Servia, koploper in de 2e klasse, speelde maandagavond thuis tegen het tweede van Boni.