VIKO loopt averij op in titelstrijd

vianen • VIKO heeft afgelopen zaterdag twee kostbare punten verloren in de strijd om het kampioenschap. In de wedstrijd tegen Exakwa wist de nummer 2 van de ranglijst niet verder te komen dan een 19-24 verlies.

VIKO begon gewijzigd aan de wedstrijd. Door afwezigheid van Annelies Visser en Surinaams international Vikash Misser, mochten Romy Houweling en Aron Neijmeijer de honneurs waarnemen. VIKO schoot flitsend uit de startblokken. Door goals over vier verschillende schijven, keek Exakwa direct tegen een 4-1 achterstand aan. Binnen korte tijd wist Exakwa het gat te dichten naar 6-6. De 7-6 die werd aangetekend door Natascha Hazendonk, bleek de laatste voorsprong van de wedstrijd te zijn voor de Vianezen.

Lengte

Met het inbrengen van de nodige lengte in de vorm van Mariska van der Leij en Emile Valkestijn, probeerde coach Berry van den Broek voor rust nog orde op zaken te stellen. Maar waar de schoten aan Viaanse kant in de fase vlak voor rust net niet wisten te vallen, vielen de goals aan de kant van Exakwa als rijpe appels uit de boom. Een 11-15 ruststand was het gevolg. Duidelijk was dat VIKO na rust uit een ander vaatje moest tappen. Exakwa ging onverdroten door.

Twee goals van Jeffrey Vlietstra en een goal van Rules Buitelaar werden telkens direct beantwoord door het scherp schietende Exakwa. Tien minuten voor het eind van de wedstrijd wist Linsey van Mourik via een schot de achterstand te verkleinen naar 18-20, waardoor het geloof in een goede afloop bij spelers en supporters terugkwam. Exakwa drukte dit echter vrij snel de kop in en bracht rustig de stand naar 18-24, een voorsprong die niet meer in gevaar zou komen. Het laatste wapenfeit aan Viaanse kant kwam van Natascha Hazendonk, die de eindstand op 19-24, een verdiende overwinning voor de bezoekers.

Dit verlies zorgt ervoor dat de achterstand op koploper Fiducia oploopt tot 4 punten. Viko heeft echter één wedstrijd minder gespeeld en houdt hiermee alles in eigen hand. Volgende week gaat VIKO op bezoek bij Fiducia in Vleuten. Het is duidelijk dat, om nog zicht te houden op het kampioenschap, gewonnen moet worden.