Programma

vianen • Komende zaterdag staan voor de Viaanse standaardelftallen uitsluitend uitwedstrijden op het programma. Brederodes neemt het in Zwijndrecht op tegen het sterke Pelikaan, winnaar van de eerste periodetitel. Het geplaagde SC Everstein blijft dichter bij huis, en krijgt in Gameren te maken met middenmoter GVV '63. Vianen voetbalt, op het dak van Ikea in Utrecht, tegen het iets lager geklasseerde Faja Lobi KDS. De aftrap van alle duels is om 14.30 uur.


Overtuigende zege LRC Leerdam

leerdam • LRC behaalde zaterdag thuis tegen Almkerk dankzij drie goals van Arwin van Soest en één doelpunt van Bart Barendregt een overtuigende 4-2 zege. Almkerk werd na een 2-0 ruststand en zelfs een 4-0 achterstand in de tweede helft te laat wakker, want de treffers van Steven Molenschot en Bart Dirven in de slotfase bleken met 4-2 mosterd na de maaltijd.


HSSC'61 stijgt naar 4e plek

hei- en boeicop • In de subtop van de 3e klasse D deed HSSC'61 tegen concurrent Sparta'30 met een late 3-1 overwinning prima zaken. Omdat ook NEO'25 verloor, staat HSSC'61 op een keurige vierde plek. Over negentig minuten deden beide ploegen op Het Plein weinig voor elkaar onder. Maar dat was slechts een gemiddelde. De eerste helft was voor de gasten, en de thuisploeg mocht blij zijn dat het bij rust nog maar 0-1 stond. Na rust maakte Nicky van Dam de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd werd Kees van den Berg in zijn rug gelopen en ging de bal op de stip. Koen Looy maakte zijn naam als specialist waar door onberispelijk raak te schieten. Een minuut voor tijd viel de definitieve beslissing. Na een schitterende actie en voorzet van Lucas van Dam kopte Bas Scheenhart de 3-1 binnen.


Lekvogels buigt voor Groot-Ammers

lexmond • In de thuiswedstrijd had Groot-Ammers de grootste moeite met een jong en fris spelend Lekvogels. Sterker nog, de 1-1 in het najaar van 2018 was de reden dat de eerste periodetitel aan de neus van de geelzwarten voorbij ging. Hoe anders was het op sportpark Het Bosch. Groot-Ammers had geen kind aan de thuisploeg en won, niet eens geflatteerd, met 0-4.


Ameide stelt zege pas laat veilig

ameide • Ameide had zijn handen vol aan het uiteindelijk met acht spelers eindigende Unitas. De Gorcummers kwamen op voorsprong. Toen na 20 minuten de eerste rode kaart voor Unitas viel, kreeg Ameide iets meer ruimte en tjd om te voetballen. Sam Versluis scoorde pas laat in de tweede helft de gelijkmaker en pas een kleine tien minuten voor tijd de bevrijdende 2-1 voor Ameide.


Prima start Lekpongers

ameide • Lekpongers is de nieuwe tafeltenniscompetitie goed gestart met 2-8 overwinning op Flamingo's uit Gouda. Henk de Gans scoorde een hattrick, Erik de Muinck eveneens (mede door de blessure van een tegenstander) en Matthijs Melkert was goed voor één punt. De Muinck en Melkert wonnen ook het dubbelspel.