Lef Brederodes goed voor drie punten

vianen • Brederodes deed goede zaken door EBOH met 1-0 te verslaan. In een week van louter malaise verloor SC Everstein met 1-2 van het laag geklasseerde RFC.

"Brederodes heeft zo veel voetballende kwaliteiten dat we niet meer kiezen voor verdedigen, maar voor agressief en aanvallend voetbal", liet interim-trainer Hans van Doorn weten. EBOH werd direct bij de strot genomen en wist niet waar ze het moest zoeken. De Dordtenaren stonden steeds met hun rug tegen de muur. Halverwege de eerste helft schoot Joey Balk de bal uit een vrije trap stijf in de kruising: 1-0. Na rust miste Julian van Abkoude een opgelegde kans. In de slotfase schoof EBOH spelers door naar de frontlinie.

Bij de thuisclub vloeiden de krachten weg en werd het een strijd op overleven. De gasten kregen slechts één kans, maar dankzij een interceptie van Bas Doeland verdween de bal over het Viaanse doel.

Onwennig

In een vooral defensief gewijzigde formatie begon Sc Everstein wat onwennig aan het duel tegen RFC. Na een kwartier werd een voorzet verkeerd ingeschat door twee verdedigers en doelman Emiel Schippers: 0-1. Nadat de gasten nog twee kansen hadden gemist werd de thuisclub geleidelijk sterker.

Na rust zorgde Victor Snoek met een poeier uit de tweede lijn voor aansluiting: 1-1. RFC moest terug, maar kansen van Simon van Zante, Robbie de Roos en Wessel Bergshoeff leverden geen treffer op. De roodwitten hadden zich al verzoend met een gelijkspel toen een speler van RFC de bal op slag van tijd diagonaal inkopte: 1-2.