•  Van der Velden (r) heeft prima samengewerkt met Peter Verwolf (l).
• Van der Velden (r) heeft prima samengewerkt met Peter Verwolf (l). Foto: Peter Verbeek

Van der Velden weg bij SC Everstein

everdingen • Door een verschil van inzicht is Carel van der Velden per direct opgestapt als hoofdtrainer van SC Everstein. Het bestuur en de TC hebben moeite met zijn gedrag, terwijl Van der Velden de club een gebrek aan ambitie verwijt.

Dinsdagavond, voorafgaande aan het met 7-2 gewonnen oefenduel tegen FZO, maakte Van der Velden een aangeslagen indruk. Na de wedstrijd was een gesprek gepland met bestuur, TC en jeugdcoördinator waarin zou worden gesproken over het huidige en het volgende seizoen. Tijdens het overleg voelde Van der Velden zich dusdanig in zijn hemd gezet dat hij voortijdig is vertrokken.

Ambitieus

"Ik heb het hier prima naar mijn zin", zei Carel van der Velden, bezig aan zijn eerste seizoen bij de derdeklasser. "Goede selectie, geweldige accommodatie en prima faciliteiten. Ik ben ambitieus, maar dat mis ik bij een deel van het bestuur en de TC. Na jaren van kwakkelen staat het eerste elftal er, met een gedeelde eerste plaats, goed voor. Na dit seizoen gaan er spelers vertrekken, en moet SC Everstein zich versterken. In mijn ogen hoort het aantrekken van spelers tot het takenpakket van de TC, maar die heeft geen netwerk. Ze stelt dat we maar moeten putten uit het tweede elftal en de jeugd, maar daarvan wordt de selectie niet sterker. Ook vindt men dat ik wat te nadrukkelijk aanwezig ben in mijn manier van coachen. Ik maak van mijn hart geen moordkuil, ben heel direct, maar samen met assistent-trainer Peter Verwolf heb ik de groep wél aan het voetballen gekregen. Mijn aanpak werkt, maar de TC ziet liever een rustiger persoon in de dug-out zitten."

Diepe wonden

Het vertrek van Van der Velden heeft diepe wonden achtergelaten. Van de selectie zijn Brayton Biekman en Iliass Lakhal, evenals grensrechter Dimitri de Gans en elftalmanager Coen van Zante, óók gestopt; Luuk van de Harst en Marijn van Helmondt nemen beslissen binnenkort over hun sportieve toekomst.

Voorzitter Perry Bloks geeft toe dat er wat voorvallen zijn geweest waar Van der Velden op is aangesproken. "In het gesprek van dinsdag, waar ik zelf niet bij ben geweest, is dat nog aan de orde gekomen. Carel is zélf opgestapt, en als bestuur en Tv hebben we dat gerespecteerd."

Volgens Coen van Zante, die na ruim 43 jaar zijn lidmaatschap opzegt, is de club onder deze TC een trainerskerkhof geworden. "Peter de Vaal (krap anderhalf seizoen), Rob van den Broek (was er na vier maanden al achter dat met de TC niet te werken was) en nu een half seizoen Van der Velden. In sportief opzicht hoeven we van dit seizoen niets meer te verwachten."

Voor uitgebreide versies: zie Regio-Voetbal.nl


Peter Verbeek