woensdag 23 januari

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom voor een kop koffie in gebouw De Hoeksteen in Vianen. De koffieochtend is van 09:00 tot 11:00 uur.

'Het geheim van de toverdrank'
15:00, Culemborg, De Fransche School. In het theater in Culemborg is de film 'Asterix, het geheim van de toverdrank' te zien. Wanneer de oude tovenaar Panoramix valt tijdens het plukken van maretakken, besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen en zijn kennis over te dragen. Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij door het Gallische rijk, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij 'het geheim van de toverdrank' kan toevertrouwen. Panoramix' rivaal Sulfurix, is echter vastberaden om het geheim te ontrafelen en probeert samen met de Romeinen het plan van de Galliërs te dwarsbomen…

'Hachi'
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een filmavond, te zien is 'Hachi'. In de film vindt professor Parker Wilson op een avond een pup op het treinstation, hij kan het niet over zijn hart verkrijgen het diertje achter te laten. Zijn vrouw is minder gecharmeerd, maar overstag als ze ziet hoe verknocht haar dochter en man aan het dier zijn. De zaal is open vanaf 19:00 uur, de filmavond begint om 19:30 uur. Entree is 2 euro (inclusief een kop koffie of thee, een hapje en een drankje.

donderdag 24 januari

Lezing
20:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Wiggele de Haas verzorgt op uitnodiging van natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden een lezing in Schoonrewoerd. De Haas toont onder meer foto's van de reis die hij samen met zijn vrouw vorig jaar door IJsland maakte. Het echtpaar bezocht enkele hotspots, zoals Landmannalaugar, het IJsmeer, de pruttelende modderpoelen bij Kraflaenkele. Daarnaast komen beelden van de natuur in Noorwegen voorbij. De avond begint om 20:00 uur. De toegang is gratis, wel is er een verloting om uit de kosten te komen.

vrijdag 25 januari

Jubileum KVG
19:00, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Katholiek Vrouwengilde (KVG) viert haar 65-jarig jubileum met een viering. KVG bestaat sinds januari 1954 en heeft honderdtwintig leden. Volgens het bestuur is het zeker geen "vereniging met een stoffig imago". De deelnemers komen 1 keer in de maand bij elkaar. Regelmatig zijn er ook uitstapje. De jubileumavond is in 't Klooster. Zang- en theatergroep De Begonia's treedt op. De zaal is open om 19:00 uur, de avond begint om 19:30 uur.

Dansavond
19:30-23:00, Vianen, Hof van Batenstein. Dj Rietje verzorgt weer een dansavond in Hof van Batenstein, op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Iedereen is welkom om te komen luisteren en een dansje te wagen. De avond begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. Entree is 3,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en een hapje. De avond is rond 23:00 uur weer afgelopen.

zaterdag 26 januari

Liefdescollege
20:30, Leerdam, stadspodium GO. Renate Reijnders geeft een liefdescollege in Leeerdam. Terug de schoolbanken in, maar dan wel met rooie koontjes. Van het lachen vooral. Want de zelfbenoemde professor in de liefde Renate Reijnders is een rasechte comédienne, bovenmeester in de zelfspot. Ze won dan ook het Leids Cabaretfestival een paar jaar geleden. Tijdens dit college regent het veelal hilarische feiten en bruikbare trucjes bij alle liefdesperikelen van voor tot achter. Dit alles doorspekt met flirttips, nuttige lesjes in eerste indruk, handige hulpjes bij powerhouding en oogcontact. Wondermiddeltjes die een huidige roestige liefdesleven helpen opkrikken, een 'eeuwenoude' relatie nieuw elan geven en zelfs oude verloren liefdes weer doen herleven. De voorstelling begint om 20:30 uur, entree is 15 euro.
www.go-leerdam.nl

zondag 27 januari

Inzameling voor Roemenië
10:00-12:00, Hagestein, Lange Dreef 22. Stichting Contacten Roemenië-Vianen organiseert weer een inzameling. De stichting hoopt in het voorjaar weer met een transport te vertrekken richting Roemenië. Overigens zijn naast spullen, ook financiële bijdragen welkom deze kunnen gestort worden op het rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 ten name van stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen.

'De drakentemmer'
14:30, Culemborg, theater De Fransche School. In Culemborg is de kindervoorstelling 'De drakentemmer' te zien. Op het eiland Krijt kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom. Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen? Twee acteurs vertellen dit spannende verhaal met woorden, liedjes en tekeningen. De voorstelling begint om 14:30 uur. Voorafgaand aan de voorstelling is er nog een activiteit.
www.theaterdefranscheschool.nl

maandag 28 januari

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Bijeenkomst van Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom. Er zijn elke week twee inloopmomenten in De Prenter: op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Bingomiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingomiddag, voor mensen voor wie de bingoavonden te laat doorgaan. De bingo begint om 13:30 uur. Deelname kost 3,50 euro, inclusief plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

woensdag 30 januari

Theaterstuk
19:15, Vianen, Hof van Batenstein. Vrijwilligers van Stichting Welzijn Vianen (SWV) hebben een theaterstuk gemaakt. De voorstelling gaat over ouder worden én jong blijven. De zaal is open om 19:15 uur, het theaterstuk begint om 19:45 uur. Entree is 2,50 euro, inclusief koffie of thee en een drankje en een hapje. Aanmelden kan bij de receptie van de SWV of via 0347-374097.

Ledenvergadering
19:45, Lexmond, Huis Het Bosch. Vrouwen van Nu afdeling Lexmond houdt in dorpshuis Het Bosch te Lexmond haar algemene ledenvergadering. Aansluitend aan de vergadering zal Arie Bassa vertellen over Boerderij en Erf. Aanvang 19:45 uur.

Bijeenkomst Iris
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert weer een avond, deze keer is Loet van der Gouw uitgenodigd, hij komt in contact met overledenen via roeden. Entree is 6 euro.

donderdag 31 januari

Postzegelbeurs
19:00-21:30, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn organiseert weer een beurs. Verzamelaars zijn welkom om zegels te ruilen, er is ook een veiling.

Theo Maassen in Culemborg
20:30, Culemborg, theater De Fransche School. Theo Maassen staat met zijn voorstelling 'Situatie gewijzigd' in theater De Fransche School. Zijn tiende solovoorstelling is een monoloog over de opkomst en ondergang van de witte man. De kaartverkoop is gestart en kaarten zijn verkrijgbaar via de website. www.theaterdefranscheschool.nl/programma

maandag 4 februari

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Bijeenkomst van Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom. Er zijn elke week twee inloopmomenten in De Prenter: op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Geheugentraining
10:30-11:15, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWZ) organiseert een geheugentraining in de educatieruimte. Uit onderzoek blijkt dat senioren langer mentaal fit blijven als ze regelmatig een geheugentraining doen. De activiteit begint om 10:30 uur, deelname kost 1 euro. Aanmelden is niet nodig.